Poduzetnik žestoko napao HZMO jer zavlači umirovljenike

Jasmina Grgurić
18. veljače 2019.
Novosti
A- A+

“Nije da će uhljeb izgubiti posao, biti smijenjen, imati manju plaću ili završiti na sudu – ali bar će dva puta razmisliti prije nego li opet nekog jadnog umirovljenika ostavi bez mirovine mjesecima”

Saša Cvetojević Snimak zaslona/Otvoreno HRT (Youtube)

Hrvatskog poduzetnika Sašu Cvetojevića poprilično je uzrujala vijest da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kasni s izdavanjem rješenja o mirovinama. Naime, umjesto zakonskog roga od 30, odnosno 60 dana u iznimnim slučajevima, građani čekaju u prosjeku od tri do šest mjeseci pa čak i više od godinu dana u pojedinim slučajevima. A dok čekaju rješenje, čekaju i mirovinu pa su tako ostavljeni bez ikakvih prihoda.

Status na Facebooku objavio je nakon što je u medijima izašlo nekoliko primjera umirovljenika koji doslovno nisu imali što jesti zbog tromosti sustava.

Rokovi za mirovine: Samo 53 posto zahtjeva HZMO riješio u 60 dana, rasprava u petak

“Uhljebi skriveni po raznim HZMO, HZZO, HZZ i HZKAJGOD – nemaju pravo raditi nam to što nam rade. Dignite glas kad vam kasne mjesecima s obračunom mizernih mirovina, kad vam u obračunu zagube par mjeseci staža, kad vam mjesecima ne odgovore na zahtjev za zapošljavanja pripravnika, kad vam odgovore besmisleno citirajući preglupe pravilnike…

Imenujte ih imenom i prezimenom, pišite medijima i dignite glas. To je jedino čime im možemo uzvratiti. Njihove šefove, političare, smeta kad vide ovakve napise po medijima. Nije da će uhljeb izgubiti posao, biti smijenjen, imati manju plaću ili završiti na sudu – ali bar će dva puta razmisliti prije nego li opet nekog jadnog umirovljenika ostavi bez mirovine mjesecima” – napisao je Cvetojević na svom Facebook profilu.

Kako HZMO računa mirovine, saznajte ovdje.

Poduzetnik žestoko napao HZMO jer zavlači umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap