Podignuta kaznena prijava protiv umirovljenika, oštetio 16 automobila sa srpskim tablicama

Josip Mihaljević
27. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Svakoga ljeta, u jeku turističke sezone, imamo priliku čitati neugodne vijesti o bušenju guma ili oštećivanju vozila s registarskim oznakama iz Republike Srbije. Porečka policija je pronašla jednog takvog počinitelja, 77-godišnjeg umirovljenika, koji je počinio čak 18 kaznenih djela.

penzic sarafciger

Foto: Istarska policija

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 77-godišnji hrvatski umirovljenik počinio čak 18 kaznenih djela, i to 16 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i dva kaznena dijela prijetnje, a kod svih kaznenih djela utvrđeno je da se radi o zločinima iz mržnje.

Umirovljenika se sumnjiči da je navedena kaznena djela počinio u razdoblju od 2010. do 2020. godine, a njegova meta bili su automobili registarskih oznaka s područja Srbije.

Oštetio je 16 automobila koji su bili parkirani na parkiralištima u sklopu turističkih naselja na području Poreča, parkiralištima u Červar Portu i na parkiralištima trgovačkih centara.

Automobile je najčešće oštećivao odvijačem, a u dva slučaja je koristio i sprej. Žrtve je pored materijalne štete dočekao i papirić ispod brisača s porukom mržnje na osnovu srpske nacionalne pripadnosti. U dva djela se suzdržao od oštećivanja automobila te im je samo ostavljao prijeteće poruke s elementima govora mržnje.

Samo je ove godine počini četiri kaznena djela, posljednje 24. kolovoza, a materijalna šteta po automobilu iznosi nekoliko tisuća kuna.

Policijski su službenici kod osumnjičenog pronašli predmet kojim je oštećivao vozila i blokove iz kojih je trgao papiriće na kojima je ostavljao poruke. U njegovom su vlasništvu pronašli pištolj Welten Wafen W. Germany s pripadajućim spremnikom i streljivom. Kako osumnjičenik nema dozvolu za pištolj, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Zbog sumnje da je počinio 18 kaznenih djela s elementima zločina iz mržnje, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

 

penzic sarafciger
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap