“Metak u glavu”: Sud kaznio umirovljenika jer je prijetio doktorici

Jasmina Grgurić Zanze
6. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Da moramo biti oprezni kada u ljutnji javno izgovaramo uvrede i prijetnje, kojih često nismo ni svjesni, svjedoči i slučaj 66-godišnjeg umirovljenika. Njega je sud kaznio zbog riječi koje je uputio obiteljskoj liječnici i njezinoj medicinskoj sestri i to na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Ilustracija: Unsplash

Općinski sud u Varaždinu nedavno je objavio sadržaj pravomoćne presude donesene 3. studenog, a kojom se umirovljenik S.K. (66) proglašava krivim zbog prijetnji u dva navrata, piše Varaždinski.net.

nasilje
Umirovljenik (91) godinama maltretirao suprugu, žena sve ispričala: On se brani šutnjom i sa slobode

Naime, on je u prosincu 2020. godine ispred jedne ordinacije opće medicine u Varaždinu, ‘nezadovoljan što ga navedena liječnica ne želi primiti vezano uz otpusno pismo koje je zaprimio’, medicinskoj sestri rekao da ‘očito treba netko dobiti metak u glavu’.

Prijetnju je ponovio već idući mjesec u siječnju 2021. godine, revoltiran što nije mogao uspostaviti telefonski kontakt sa medicinskim osobljem navedene ordinacije opće medicine. Tada je istoj medicinskoj sestri rekao ‘da će vidjeti i da će ih sve prijaviti’.

U oba navrata kod liječnice i medicinske sestre to je ‘izazvalo strah za vlastiti život’, piše u presudi.

Zbog izrečenih prijetnji, umirovljenik je dobio šest mjeseci uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od dvije godine. Stranke su se odrekle prava na žalbu pa je to konačno rješenje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap