“Metak u glavu”: Sud kaznio umirovljenika jer je prijetio doktorici

Jasmina Grgurić
6. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Da moramo biti oprezni kada u ljutnji javno izgovaramo uvrede i prijetnje, kojih često nismo ni svjesni, svjedoči i slučaj 66-godišnjeg umirovljenika. Njega je sud kaznio zbog riječi koje je uputio obiteljskoj liječnici i njezinoj medicinskoj sestri i to na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Ilustracija: Unsplash

Općinski sud u Varaždinu nedavno je objavio sadržaj pravomoćne presude donesene 3. studenog, a kojom se umirovljenik S.K. (66) proglašava krivim zbog prijetnji u dva navrata, piše Varaždinski.net.

nasilje
Umirovljenik (91) godinama maltretirao suprugu, žena sve ispričala: On se brani šutnjom i sa slobode

Naime, on je u prosincu 2020. godine ispred jedne ordinacije opće medicine u Varaždinu, ‘nezadovoljan što ga navedena liječnica ne želi primiti vezano uz otpusno pismo koje je zaprimio’, medicinskoj sestri rekao da ‘očito treba netko dobiti metak u glavu’.

Prijetnju je ponovio već idući mjesec u siječnju 2021. godine, revoltiran što nije mogao uspostaviti telefonski kontakt sa medicinskim osobljem navedene ordinacije opće medicine. Tada je istoj medicinskoj sestri rekao ‘da će vidjeti i da će ih sve prijaviti’.

U oba navrata kod liječnice i medicinske sestre to je ‘izazvalo strah za vlastiti život’, piše u presudi.

Zbog izrečenih prijetnji, umirovljenik je dobio šest mjeseci uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od dvije godine. Stranke su se odrekle prava na žalbu pa je to konačno rješenje.

“Metak u glavu”: Sud kaznio umirovljenika jer je prijetio doktorici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap