Umirovljenik sjekirom napao muškarca i ženu, ali neće ići u zatvor

Jasmina Grgurić Zanze
12. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Tek s uvjetnom kaznom prošao je 71-godišnji umirovljenik koji je sjekirom napao muškarca i ženu. Nemili događaj zbio se još u lipnju 2020. godine, a Općinski sud u Karlovcu presudio mu je tek ovih dana zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prijetnji.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljenik iz Popović Brda (71) na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen je zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda muškarcu s kojim se porječkao, ali i ženi koja mu se našla na putu, piše KAportal.

73-godišnjak zbog međe krampom po glavi udario 60-godišnjakinju

On je, naime, 21. lipnja 2020. godine oko 13 sati u Popović Brdu na lokalnom putu prišao muškarcu s namjerom da ga ustraši i teško tjelesno ozljedi. Zamahnuo je sjekirom prema njegovoj glavi, govoreći mu pritom da će ga ubiti. Napadnuti muškarac podigao je desnu ruku te trimer za košnju trave kako bi se obranio te zadobio na desnoj ruci dvije posjekotine.

Srećom, navodi Sud u obrazloženju svoje presude, izostale su teže posljedice. Ipak, napad je kod muškarca izazvao osjećaj straha i nesigurnosti, a umirovljenikovi motivi napada nisu poznati.

Žrtva napada je i žena koja se tamo našla, a kojoj je umirovljenik zaprijetio da će je ubiti te na nju zamahivao sjekirom, što je i nju uznemirilo.

Zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prijetnji sud je 71-godišnjaku odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja je uvjetna te će u zatvor samo ako novim kaznenim djelom prekrši rok kušnje od tri godine.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap