Počela isplata naknada umirovljenicima u Zagrebu: Otkrili i tko će sve dobiti uskrsnice

Milan Dalmacija
17. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Grad Zagreb započeo je s isplatom mjesečnih naknada umirovljenicima i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe. Uz to, obznanili su i tko sve ima pravo na uskrsnicu od 26,54 eura. Zahtjev za naknadu, ali i uskrsnicu moguće je predati u Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb započeo je s isplatom redovitih mjesečnih naknada umirovljenicima s mirovinama manjima od 238,90 eura te korisnicima domova za starije osobe, ali i primateljima nacionalne naknade za starije osobe, čija isplata počinje danas, dječjeg doplatka te doplatka za pomoć i njegu te osobne invalidnine.

Držanje eura u rukama uz uskršnje elemente
Poznati su iznosi uskrsnica u 114 gradova, općina, kao i u dvije županije

Kao i dosad, korisnici koji isplatu nisu primili poštom na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate nakon čega neće biti moguća retrogradna isplata za navedeni mjesec. Uz to, naveden je i iznos uskrsnice koju će sukladno izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi iz veljače Grad Zagreb isplatiti umirovljenicima s mirovinama do 238,90 eura, korisnicima nacionalne naknade, doplatka za pomoć i njegu te invalidnina.

Tako će 26,54 eura (200 kuna) uskrsnice dobiti svi koji spadaju u ove kategorije te imaju neprekidno prebivalište u Zagrebu najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva. Zahtjeve za uskrsnice, ali i mjesečne naknade građani mogu predati na adresi Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1 ili na e-mail adresu [email protected]. Koji gradovi, općine i županije još dijele uskrsnice možete pogledati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap