Poznati su iznosi uskrsnica u 114 gradova, općina, kao i u dvije županije

Ana Kanazir
29. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

I ove godine su osigurane uskrsnice za ukupno 114 gradova i općina u Hrvatskoj, ali i u dvije županije. Iako je Uskrs tek u travnju, točnije, pada na 9. travanj, neki su gradovi i općine već najavili koliki će iznos uskrsnica dijeliti umirovljenicima, dok će neki to tek najaviti.

uskrsnice

Uskrsnice

Dok će neki gradovi i općine pričekati, drugi su već otkrili koliko će iznositi uskrsnice, ali i do kada se umirovljenici mogu prijaviti za njih. Donosimo poznate iznose za 114 gradova i općina, ali i za dvije županije.

Bakar

Pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od od 40 eura ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Bakra koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 425 eura mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) kao i osobe stari­je od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu. Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika i dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca. Rok za predaju tražene dokumentacije je 14. travnja. Isplata uskrsnica za umirovljenike bit će realizirana tije­kom ožujka i travnja 2023. godine.

Belišće

Prigodom blagdana Uskrsa, umirovljenicima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja s mirovinom do 265,45 eura mjesečno, Grad Belišće dodjeljuje uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Raspored podjele uskrsnice možete vidjeti ovdje.

Biograd

Zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u prigodi uskršnjih blagdana mogu se podnositi od 13. ožujka do 28. ožujka 2023. godine, na adresu: GRAD BIOGRAD NA MORU, Trg kralja Tomislava 5, 23 210 Biograd na Moru ili osobno u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biograda na Moru. Točne iznose uskrsnica možete vidjeti u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Čakovec

Uskrsnice će se dijeliti od od utorka, 28. ožujka do četvrtka, 6. travnja 2023. godine u prostorima Gradske uprave. Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335 eura i sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Grada Čakovca. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu, a uskrsnica iznosi 30 eura.

Daruvar

Svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Daruvara čija ukupna primanja po osnovi mirovine koje primaju ne prelaze 350 eura mjesečno, te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije, isplatit će se jednokratna prigodna pomoć Uskrsnica u iznosu od 20 eura. Umirovljenici koji nisu navedeni u Popisu HZMO-a (umirovljenici koji primaju mirovinu iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije) obvezno moraju ponijeti Potvrdu o visini mirovine i fotokopiju osobne iskaznice. Uskrsnica će se umirovljenicima isplaćivati u zgradi uprave Grada Daruvara, Trg kralja Tomislava 14, od 03. do 05. travnja, od 8 do 11 sati.

Donji Miholjac

Korisnici nacionalne naknade i umirovljenici s mirovinom do 130 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 70 eura, umirovljenici s mirovinom od 130,01 do 20 eura, dobit će uskrsnicu u iznosu od 50 eura, a oni koji imaju mirovinu od 200,01 do 270 eura će dobiti 40 eura uskrsnice. Za isplatu uskrsnice se treba prijaviti kod tajnice u Gradskoj upravi do 24. ožujka, od 9 do 14 sati. Kod prijave treba dostaviti i kopiju tekućeg ili žiro računa, dokaz o isplaćenoj mirovini ili nacionalnoj naknadi iz 2023. godine, kopiju važeće osobne iskaznice.

Dugo Selo

Umirovljenici, kao i korisnici zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te doplatka na pomoć i njegu dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Uskrsnice će se se krenuti dijeliti idući tjedan, a termine isplate možete vidjeti ovdje.

Đakovo

Uskrsnice mogu dobiti umirovljenici, korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnici prava na osobnu invalidninu, korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji i korisnici nacionalne naknade za starije osobe s područja Grada Đakova. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 200 eura zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 60 eura, umirovljenici koji imaju mirovinu od 200,01 eura do 270 eura zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 40 eura, umirovljenici koji imaju mirovinu od 270,01 eura do 350 eura zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 30 eura.

Đurđevac

Umirovljenici i socijalno ugroženi građani stariji od 60 godina kao i korisnici invalidske mirovine koji imaju prebivalište na području grada i kojima prihodi iznose do 340 eura, dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Prijave za uskrsnice se zaprimaju od danas putem mail-a: [email protected] ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja. Potrebno je dostaviti presliku osobne iskaznice, račun za isplatu, kopiju zadnjeg odreska od mirovine i Zahtjev.

Imotski

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Imotskog koji imaju mirovinu do 331,81 će dobiti uskrsnicu u iznosu od 35 eura. Umirovljenici koji su ostvarili pravo na božićnicu za 2022. godinu ne moraju podnositi Zahtjev. Ostali trebaju dostaviti popunjen zahtjev i potrebnu dokumentaciju a to je:  preslika osobne iskaznice ili potvrda o prebivalištu, dokaz o visini mirovine i presliku tekućeg računa osobno ili poštom na adresu: Grad Imotski, Ante Starčevića 23 ili na e-mail adresu [email protected] zaključno do 27. ožujka 2023. godine.

Kastav

Grad Kastav će uoči Uskrsa s 50 eura u gotovini darivati umirovljenike s najnižim mirovinama. Točnije, uskrsnicu će dobiti umirovljenici koji imaju mirovinu nižu od 340 eura, umirovljenici koji jedini ostvaruju prihod u obitelji i imaju mirovinu nižu od 380 eura, oni koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu nižu od 340 eura i stariji od 65 godina bez primanja. Isplata će se vršiti 27., 28. i 29. ožujka te 5. travnja u Boćarskom domu Slavko Stanić, Kastav, Stražnica 3 u vremenu od 9 do 12 sati.

Koprivnica

Umirovljenici s prebivalištem na područja Grada Koprivnice čija ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za mjesec veljaču, zajedno s dodacima, ne prelazi 306 eura dobit će 30 eura uskrsnice. Isti iznos će dobiti i osobe s invaliditetom u gradu, a u oba slučaja je potrebno predočiti dokaz o prebivalištu i visini mirovine isplaćene za mjesec veljaču. Vrijeme i mjesto podjele uskrsnica objavit ćemo naknadno, a kao i do sada to bi trebalo biti u tjednu uoči samog Uskrsa.

Kraljevica

Pravo na poklon bon ostvaruju umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Kraljevice i čija mirovina ne prelazi iznos od 400 eura te osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu. Umirovljenici će podijeliti poklon bonove u vrijednosti od 30 eura. Poklon-bonove moguće je preuzeti u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice, Frankopanska 1a, od 27. ožujka do 31. ožujka godine od 8-14 sati. Uvjeti za dodjelu poklon-bona dokazuju se predočenjem važeće osobne iskaznice i OIB-a te zadnjim odreskom mirovine, a za osobe koje ne ostvaruju pravo na mirovinu potvrdom Porezne uprave o visini dohotka isplaćenog u prethodnoj godini.

Krk

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Krka i s navršenih 75 godina života dobit će uskrsnicu u vrijednosti od 35 eura, a zahtjevi se zaprimaju od 15. ožujka, zaključno do 05. travnja ove godine.

Udruge umirovljenika grada Krka i Poljica – Šotovento, dostavit će podatke o svojim članovima koji ispunjavaju uvjete za dodjelu uskrsnice, dok će ostali umirovljenici uskrsnicu moći zatražili dostavom svojih podataka u pisarnicu Grada Krka, zatim poštanskim putem ili putem elektroničke pošte.

Kutjevo

Umirovljenici s mirovinom i ukupnim prihodima koji nisu veći od 265 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Potrebno je dostaviti popunjeni Zahtjev za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava (Obrazac 1.), presliku osobne iskaznice s prebivalištem na području Grada Kutjeva i presliku odreska ili potvrde o mirovini za mjesec veljaču 2023. godine. Zahtjev za korištenje sredstava se podnosi najkasnije do 24. ožujka 2023. godine

Labin

Pozivaju se umirovljenici koji su prve mirovine primili nakon 1. prosinca 2022. godini, da u Grad Labin dostave odrezak mirovine od siječnja ili veljače 2023. a također i ostale umirovljenike čiji se broj računa promijenio nakon 1. prosinca 2022. da Gradu dostave IBAN. Umirovljenici će dobiti iznose uskrsnica, ovisno o iznosu mirovina.

Umirovljenici s mirovinom do 132,72 eura će dobiti iznos od 70 eura, umirovljenici s mirovinom od 132,73 eura do 199,08 eura će dobiti iznos od 55 eura, umirovljenici s mirovinom od 199,09 eura do 265,44 eura će dobiti 40 eura. Umirovljenici s mirovinom od 265,45 eura do 345,08 eura dobit će iznos od 35 eura, a umirovljenici s mirovinama po međunarodnim Ugovorima (bez obzira na iznos a čiji zbroj međunarodne i hrvatske mirovine ne prelazi 345,08 eura ) će dobiti 35 eura.

Domaćice starije od 60 godina s prebivalištem na području Grada i korisnici gradskog Socijalnog programa ostvaruju pravo na poklon bon u vrijednosti od 35,00 EUR za nabavku prehrambenih artikala.

Lepoglava

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čiji je mjesečni iznos mirovine manji ili jednak iznosu od 266 eura, a umirovljenici će dobiti uskrsnice u visini od 30 eura. Isplata počinje 6. ožujka i trajat će do 7. travnja. U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12, Lepoglava) uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine.

Makarska

Umirovljenici čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina (tuzemne i inozemne) ne prelazi 465 eura dobit će uskrsnicu. Poznato je koji se sve dokumenti moraju dostaviti i u kojim uvjetima, a detalji se mogu vidjeti na web stranici. Ipak, nije navedeno o kojem se iznosu radi.

Metković

Umirovljenicima s iznosom mirovine do 199,09 eura isplatit će se uskrsnica od 40 eura, dok će se umirovljenicima s iznosom mirovine od 199,10 eura do 332 eura isplatiti uskrsnica od 27 eura.
Uskrsnice će dostavljati Hrvatska pošta od 20. ožujka do 7. travnja.

Mursko Središće

Mursko Središće svojim umirovljenicima daje bon za sve one kojima je zbroj mirovina manji od 450 eura. Oni koji imaju mirovine do 265 eura dobivaju bon u vrijednosti od 30 eura, dok će osobe koje dobivaju mirovinu od 266 eura do 360 eura dobiti bon u vrijednosti od 25 eura, a umirovljenici s mirovinom od 361 eura do 450 eura će dobiti bon u vrijednosti od 20 eura.

Uz gore navedene bonove umirovljenici koji ostvaruju pravo na dodjelu bonova dobit će i bon u vrijednosti od 20 eura koji će moći iskoristiti u mesnici Kiš u Murskom Središću. Prijave su počele 09. veljače, a rok za predaju dokumentacije je 17. ožujka.

Našice

Umirovljenici čija mirovina (domaća i inozemna) ne prelazi iznos od 240 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Isplata kreće u ponedjeljak 27. ožujka i trajat će sve do srijede 5. travnja. Korisnici mirovine sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB i posljednji odrezak od mirovine. Isplata uskrsnica održat će se u zgradi Gradske uprave Grada Našica, u vremenu od 9 do 13 sati.

Ogulin

Pravo na uskrsnicu u iznosu od 50 eura povodom blagdana Uskrsa imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Ogulina čiji iznos mirovine ne prelazi 300 eura. Mirovina uključuje osnovni iznos mirovine i dodatke. Naknada će se isplaćivati u prostorijama Grada Ogulina, B. Frankopana 11, I. kat, Velika dvorana, od utorka 11. travnja do petka 14. travnja 2023. godine u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Raspored po prezimenima i danima možete vidjeti ovdje.

Opatija

U Opatiji se zahtjevi za isplatu uskrsnica, ali i božićnica primaju do kraja veljače. Osim umirovljenika će sada po prvi puta pravo na ovu mjeru imati i korisnici prava na osobnu invalidninu. Obrasce zahtjeva možete pronaći na stranicama Grada. Umirovljenici čiji ukupni mjesečni prihodi ne prelazi 350 eura, imaju pravo na 100 eura uskrsnice, 100 eura božićnice te iznos za dopunsko zdravstveno osiguranje (111,49 eura), što ukupno iznosi 311,49 eura godišnje. Umirovljenici čiji su ukupni mjesečni prihodi od 351 do 450 eura, za Uskrs će primiti 85 eura, jednako toliko za Božić, kao i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, odnosno ukupno 281,49 eura godišnje. Umirovljenici čiji su ukupni mjesečni prihodi od 451 do 570 eura, ostvaruju pravo na uskršnjicu u visini od 70 eura, jednako toliko za Božić, kao i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, odnosno ukupno 251,49 eura godišnje.

Orahovica

Tri civilna sektora dobit će uskrsnicu i to ugrožene osobe i osobe s invaliditetom koje primaju pomoć iz Proračuna grada Orahovice i Centra za socijalnu skrb i u iznosu od 30 eura, zatim umirovljenici s područja grada s mirovinom do 265,45 eura također u iznosu od 30 eura i osobe koje primaju novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji, a koji primaju mjesečnu naknadu do 265,45 eura u iznosu od 30 eura.

Oroslavlje

Umirovljenici s mirovinom manjom od 150 eura dobit će pomoć u iznosu od 50 eura, dok će oni s mirovinom većom od 150 eura, a manjom od 220 eura primiti iznos od 40 eura. Umirovljenici čije mirovine prelaze 220, a manje su od 300 eura, za uskrsnicu će dobiti 30 eura. Zahtjev se predaje od 20. ožujka do 4. travnja. Osobe koji ostvaruju prava na pomoć mogu podnijeti osobno zahtjev za isplatom Gradu Oroslavju, a prilikom podnošenja zahtjeva umirovljenici  su dužni dostaviti kopiju osobne iskaznice, odreska od mirovine i IBAN.

Osijek

Grad Osijek je osigurao u proračunu 400.000 eura za božićnice i uskrsnice. Još nisu poznati detalji tko će sve imati pravo na uskrsnice. Uz 400.000 eura koliko je ove godine u proračunu planirano za uskrsnice i božićnice, osigurano je i 40.000 eura za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama i 27.000 za projekte i programe udruga umirovljenika.

Najveći iznos uskrsnice od 55 eura dobit će oni s najmanjom mirovinom, do 135 eura. Umirovljenici s mirovinom od 135,01 eura do 160 eura dobit će uskrsnicu od 40 eura, oni s mirovinom od 160,01 do 230 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura, dok će umirovljenici s mirovinom od 230,01 do 270 eura primiti uskrsnicu od 20 eura. Umirovljenici s mirovinama od 270,01 do 340 eura primit će uskrsnicu od 15 eura. Isplata će se obaviti putem poštanske uputnice Hrvatske pošte, a rok za prijavu je zaključno do 6. travnja 2023.

Otok

Započela je isplata uskrsnica umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina na području Otoka i Komletinaca. Umirovljenici kojima mirovina prelazi 398,18 eura dobit će uskrsnicu u visini 25.54 eura, a oni kojima je mirovina ispod toga iznosa, kao i osobe preko 65 godina starosti bez mirovina, primit će 40 eura.

Ozalj

Ozalj je ove godine povećao cenzus i iznose uskrsnica za umirovljenike. Pravo na uskrsnicu će moći ostvariti umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a kojima je mirovina jedini izvor prihoda. Umirovljenici čija mirovina iznosi do 200 eura mjesečno će dobiti 70 eura. Umirovljenici čija mirovina iznosi od 201 eura do 270 eura mjesečno će dobiti uskrsnicu u iznosu od 50 eura. U iznos mirovine uračunava se mirovina ostvarena u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Zahtjevi za se podnose Gradu Ozlju, Kurilovac 1 osobno, putem pošte na adresu Kurilovac 1, Ozalj ili putem e-maila [email protected] najkasnije do 24. ožujka 2023. godine. Zahtjevu treba priložiti odrezak zadnje isplaćene mirovine.

Petrinja

Pravo na uskrsnicu od 27 eura imaju svi umirovljenici s primanjima do 332 eura mjesečno. Korisnici koji su ostvarili pravo na isplatu božićnice u 2022. godini te njihova mirovina ne prelazi 332 eura, ne podnose ponovno zahtjev za uskrsnicu u 2023. godini. Umirovljenici koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica u 2022. godini, mogu predati ispunjen zahtjev s popratnom dokumentacijom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje. Za ostvarivanje prava, uz zahtjev, podnositelj zahtjeva je dužan priložiti: presliku odreska mirovine ( ne stariju od tri mjeseca), presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu, presliku kartice tekućeg računa i izjavu. Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se Gradu Petrinji zaključno sa 31. ožujkom, svakim radnim danom u vremenu od 08 do 14 sati ili putem pošte.

Ploče

Umirovljenicima s mirovinom do 70 eura isplatit će se 170 eura, oni koji imaju mirovine od 70,01 do 140 eura isplatit će se 110 eura, od 140,01 do 200,00 eura isplatit će se 70 eura, od 200,01 do 340,00 eura isplatit će se 50 eura, a oni s mirovinama od 270,01 do 340 eura isplatit će se 40 eura. pravo na uskrsnicu imaju i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, ali i svi nezaposleni koji nisu primatelji novčane naknade ili ta naknada ne iznosi više od 340 eura. Svima koji ispune uvjete iz ovog Javnog poziva, isplata uskrsnice izvršit će se na dostavljeni bankovni račun, a onima koji nemaju otvoren bankovni račun putem poštanske uplatnice, a prema redoslijedu primitka i obrade uredne prijave.

Požega

Grad Požega ove će godine dodijeliti uskrsnicu u iznosu od 39,82 eura umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada Požege. Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija ukupna tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima ne prelazi iznos od 199,08 eura. Umirovljenici moraju podnijeti zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice ili dokument s OIB-om (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici), zadnji odrezak od mirovine ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine. Predaja zahtjeva trajat će od 15. do 27. ožujka 2023. godine. Uskrsnica će se isplatiti na tekući račun umirovljenika ili se može podići na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada Požege

Pula

Početkom travnja će umirovljenici na njihove kućne adrese dobiti poklon bon u vrijednosti od 50 eura. na ovaj bon imaju pravo umirovljenici s nižim prihodima koji u Puli svaka tri mjeseca primaju pomoć.

Rijeka

Uskrsnice će biti isplaćene umirovljenicima koji već ostvaruju pravo na novčanu pomoć za svakodnevne životne troškove umirovljenika Grada Rijeke, a cenzus za ostvarivanje navedene pomoći je 305 eura uz uvjet da ukupni prihodi kućanstva u kojem umirovljenik živi ne prelaze gradski cenzus prihoda utvrđen Odlukom o socijalnoj skrbi, te ako u vlasništvu ili suvlasništvu ima stan ili kuću koja mu ne služi za stanovanje, poslovni prostor ili kuću za odmor. Također, uskrsnice će biti isplaćene i osobama starijim od 65 godina i osobama koje ispunjavaju uvjet nacionalne naknade za starije osobe, koje već ostvaruju pravo na novčanu pomoć za svakodnevne životne troškove starijih osoba bez osobnog prihoda. Uskrsnica u iznosu od 30 eura će se isplatiti do kraja ožujka, a bit će isplaćena na račune građana.

Rovinj

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Rovinja – Rovigno koji primaju mirovinu (zajedno s inozemnom) u ukupnom iznosu do 360 eura, da dostave podatke potrebne za isplatu jednokratnih novčanih pomoći povodom uskršnjih blagdana. Isplata će se vršiti putem tekućih računa, a u tu svrhu potrebno je dostaviti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg računa i potvrdu/isječak posljednje primljene mirovine. Molimo da nam podatke dostavite putem elektroničke pošte na e-mail : [email protected]. Podaci će se prikupljati do 24. ožujka 2023. godine.

Samobor

Grad Samobor je i ove godine osigurao sredstva za isplatu uskrsnica svojim umirovljenicima, ali i osobama s invaliditetom, nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kao i svim ostalim nezaposlenim građanima, koji se nalaze u registru nezaposlenih osoba pri Zavodu za zapošljavanje. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 305,26 eura imat će pravo na uskrsnicu. Iznos će ovisiti i o visini mirovine, a moći će se dobiti 30, 45 ili 70 eura.

Svi koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnice mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 13. veljače do 06. ožujka 2023. godine. Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice i odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2023. godine. Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru, u razdoblju od 13. ožujka do 08. travnja 2023. godine.

Sinj

Uskrsnice će dobiti sinjski umirovljenici čija primanja ne prelaze 332 eura, nezaposleni, roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, korisnici nacionalne naknade i osobe starije od 65 godina. Umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 270 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 40 eura, dok će umirovljenici s primanjima od 270 do 330 eura dobiti 30 eura uskrsnice. Isplata uskrsnica počinje 21. ožujka u prostorijama Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva. Korisnik je pri preuzimanju uskrsnice dužan predočiti odrezak od prethodne isplate mirovine, korisnici inozemnih mirovina donose i dokaz o prethodno isplaćenoj mirovini za siječanj ili veljaču.

Sisak

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 300 eura dobit će 40 eura uskrsnice, a oni s mirovinom iznad 300 do 700 eura dobit će 30 eura uskrsnice. Isplata počinje 13 ožujka i traje do 8. travnja. Obavijesti o ostvarivanju prava na sisačku uskrsnicu šalju se ovih dana na adrese onih koji ostvaruju pravo.

Ako netko do 13. ožujka ne dobije obavijest, a ostvaruje pravo, moći će ga ostvariti predočenjem jednim od sljedećih dokumenata: zadnji odrezak od banke, na kojem je vidljiva svrha isplate mirovine od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili zadnji odrezak mirovine, izdanog od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili ispis elektronske potvrde o mirovinskom statusu iz sustava e-Građani.

Slatina

Grad Slatina će u povodu uskršnjih blagdana umirovljenicima sa slatinskog područja koji primaju tuzemnu i/ili inozemnu mirovinu manju od 300 eura isplatiti jednokratni iznos, odnosno uskrsnicu od 35 eura. Uskrsnice će umirovljenici moći podići osobno 3. i 4. travnja u predvorju velike dvorane Hrvatskog doma u Slatini od 9:30 do 14:30 sati. Prilikom isplate sredstava umirovljenici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu, dok umirovljenici koji primaju i/ili inozemne mirovine, a ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice trebaju predočiti uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice, te dokaz o visini mirovine iz kojeg je jasno vidljiv iznos mirovinskog primanja.

Solin

Uskrsnice u obliku bona u iznosu od 53 eura ostvaruju umirovljenici s mirovinom u iznosu do 173 eura. Bon u iznosu od 40 eura dobit će umirovljenici kojima mirovina iznosi između 173 i 332 eura. Uskrsnice će se dijeliti u razdoblju od 27. ožujka 2023. do 07. travnja 2023. godine svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati, a utorkom od 12:00 do 18:00 sati. Uskrsnice će se dijeliti u prostorijama Gradske uprave Grada Solina za umirovljene i socijalno ugrožene obitelji, a za nezaposlene osobe i osobe starije od 60 godina koje ne ostvaraju i nikad nisu ostvarivale dohodak s područja grada Solina, u prostorijama Doma kulture Zvonimir Solin.

Supetar

U Gradu Supetru obavit će se isplata uskrsnica umirovljenicima s područja grada. Uskrsnice će se podijeliti umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u iznosu do 133 eura mjesečno i osobama starijim od 65 godina života koje ne ostvaruju pravo na mirovinu (uskrsnica u iznosu od 40 eura), te umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u iznosu od 133,01 do 266 eura mjesečno (uskrsnica u iznosu od 30 eura). Što je sve potrebno za dobivanje uskrsnice možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sveta Nedelja

Umirovljenici kojima visina osnovne mirovine (bez dodataka) ne prelazi iznos od 398,17 eura, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Svete Nedelje dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura. Isplata će se obavljati po naseljima u Društvenim domovima i zgradi Gradske uprave razdoblju od 20. ožujka do 30. ožujka. Točno vrijeme i mjesto podjele po naseljima možete vidjeti ovdje.

Isplata će se obavljati uz predočenje osobne iskaznice, odreska mirovine za mjesec veljaču ili ožujak 2023. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za mjesec veljaču ili ožujak 2023. godine i temeljem Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nezaposlenih osoba koje neće biti evidentirane na popisnoj listi dobivenoj od strane HZZ.

Trogir

Umirovljenicima s mirovinom do 200 eura, isplatit će se 55 eura, umirovljenicima s mirovinom od 200,01 eura do 330 eura, isplatit će se 40 eura, a umirovljenicima s mirovinom od 330,01 eura – 400 eura, isplatit će se 30 eura. Uskrsnice će se dijeliti i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, korisnicima minimalne zajamčene naknade te nezaposlenim osobama starijima od 55 godina.

Uskrsnice će se dodjeljivati od 27. ožujka do 6. travnja u Gradskoj vijećnici (Trg Ivana Pavla II br.1, 1. kat), od 8 do 12 sati. Prilikom preuzimanja potrebno je predočiti odrezak posljednje mirovine, osobnu iskaznicu i OIB. Korisnici mirovine s inozemnim elementom trebaju predočiti i potvrdu banke ili izvadak bankovnog računa na kojemu je vidljiv neto iznos isplaćene mirovine u prethodnom mjesecu.

Valpovo

Grad Valpovo kreće s isplatom uskrsnice umirovljenicima čija su primanja manja od 225 eura koji će dobiti iznos od 35 eura. Umirovljenici dokumente mogu predati u gradskoj upravi od 15. do 29. ožujka 2023. godine. Potrebno je predati zadnji odrezak mirovine, presliku osobne iskaznice i broj tekućeg računa.

Velika Gorica

Svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 330 eura (računajući tuzemnu i inozemnu mirovinu ukupno) i korisnici nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Velike Gorice imaju pravo na uskrsnicu. Točnije, umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura te korisnici nacionalne naknade ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 110 eura, umirovljenici koji imaju mirovinu od 132,73 do 265,45 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 55 eura, a umirovljenici koji imaju mirovinu u iznosu od 265,46 do 330 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Prijave za uskrsnicu zaprimaju se do 31. ožujka, a ovdje možete vidjeti detalje predaje zahtjeva.

Vinkovci

Umirovljenici koji imaju mirovine do 270 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 60 eura, dok oni koji imaju mirovine od 270,01 do 400 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 40 eura. Tu su i korisnici prava na osobnu invalidninu, njih oko 300, koji će isto dobiti 40 eura. Isplata uskrsnica najavljena je za 21. i 22. ožujka, a umirovljenici će prethodno dobiti poziv kada trebaju doći u gradsku upravu po svoje uskrsnice.

Virovitica

Uskrsnicu u vrijednosti od 30 eura Grad će isplatiti svim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada Virovitice i čija su ukupna primanja od mirovine niža od 310 eura. Uskrsnicu će dobiti i korisnici nacionalne mirovine za starije osobe. Isplata će se vršiti od 27. ožujka do 3. travnja na Gradskoj blagajni, Trg kralja Zvonimira 1, svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 sati, prema početnom slovu prezimena, a detalje i raspored podjele možete vidjeti ovdje.

Zadar

Umirovljenici s mirovinama ispod 99,2 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 53,1 eura. Isplate će krenuti početkom travnja.

Zagreb

Uskrsnicu će dobiti umirovljenici s mirovinom do 238,90 eura, a iznos uskrsnice je od 26,54 eura. Isplaćuje se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte za postojeće korisnike. Prema novoj Odluci, po prvi puta pravo na uskrsnicu, u iznosu od 26,54 eura/ 200,00 kuna, ostvaruju I korisnici doplatka za pomoć i njegu i osobnu invalidninu kao i korisnici prava na nacionalnu naknadu za starije osobe koji su podnijeli zahtjev Gradu Zagrebu u svrhu ostvarivanja navedenog prava.

Općina Antunovac

Za sve umirovljenike starije od 55 godina s područja općine Antunovac, s visinom mirovine manje, ili jednake iznosu od 300 eura, osigurana je dodjela jednokratne novčane pomoći u povodu Uskrsa u iznosu od 25 eura. Uskrsnice će se umirovljenicima isplaćivati na kućnu adresu putem Hrvatske pošte, a na temelju podataka dobivenih od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Općina Bale

Općina poziva žitelje naselja Bale da preuzmu poklon bonove u iznosu od 30 eura u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bale, Trg Tomaso Bembo 1, dok će mještanima s adresom u Golašu i Krmedu te socijalno ugroženima bonovi biti dostavljeni osobno na kućnu adresu. Pravo na poklon bonove-uskrsnice imaju umirovljenici i stariji od 65 godina s prebivalištem u općini Bale najmanje deset godina te socijalno ugroženi mještani. Podjela bonova je od 27.03.2023. do 07.04.2023 i to, od ponedjeljka do petka u vremenu od 9,00 do 11,00 sati te od 14,00 do 16,00 sati uz predočenje osobne iskaznice. Bonovi će se moći iskoristiti u trgovinama mješovite robe u Balama.

Općina Belica

Općina Belica će od 30. ožujka do 7. travnja ove godine dijeliti bonove u vrijednosti od 50 eura svim umirovljenicima s područja Općine Belica čija mirovina ne prelazi iznos od 350 eura. Kao dokaz o visini mirovine kod podizanja bona umirovljenik mora dostaviti odrezak mirovine ili neki drugi odgovarajući dokaz o visini mirovine.

Općina Bilje

Umirovljenici s mirovinom do 200 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura, oni s mirovinom od 200,01 do 270 eura će dobiti 30 eura i 25 eura će dobiti umirovljenici s mirovinom od 270 do 400 eura.

Umirovljenici mogu do 24. ožujka dostaviti obavijest o mirovinskim primanjima (odrezak) za siječanj 2023. ili veljaču 2023. g., broj tekućeg/žiro računa na koji se uplaćuje mirovina i osobnu iskaznicu na uvid, svaki radni rad u vrijeme rada blagajne u Općini od 8 do 10 i od 13 do 14 sati.

Općina Brckovljani

Općina Brckovljani će povodom blagdana Uskrsa, isplatiti umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Brckovljani i korisnicima prava na osobnu invalidninu iz sustava socijalne skrbi s prebivalištem na području Općine Brckovljani, jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 20 eura. Isplata će se izvršiti u prostorijama Općine Brckovljani, Kralja Zvonimira 9,  u periodu od 27. do 30. ožujka od 10 sati do 14 sati.

Općina Bukovlje

Umirovljenici s prebivalištem na području općine, kojima mirovina nije veća od 270 eura mjesečno i osobe starije od 65 godina koje nemaju prihode dobit će uskrsnice u iznosu od 40 eura. Svi koji ispunjavaju te uvjete Zahtjev mogu podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bukovlje na propisanom obrascu od 1. do 20 ožujka 2023.

Potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, odrezak od posljednje mirovine, potvrdu Porezne o visini dohotka i primitaka, presliku žiro ili tekućeg računa korisnika na koji će biti isplaćena pomoć.

Općina Cestica

Umirovljenici s mirovinom manjom od 360 eura (ako osoba ima više mirovina te njihov zbroj ne prelazi 360 eura također ostvaruju pravo na pomoć, uz predočenje svih odrezaka). Prilikom isplate obavezno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine/mirovina. Prigodna jednokratna novčana pomoć se isplaćuje u iznosu od 20 eura. Isplata će se vršiti u prostorijama Općine Cestica – Kulturni centar od 27. ožujka (ponedjeljak) do 29. ožujka (srijeda). Raspored podjele uskrsnica možete vidjeti ovdje.

Općina Čačinci

Korisnicima zajamčene minimalne naknade centra za socijalnu skrb i umirovljenicima s tuzemnom i/ili inozemnom mirovinom do 266 eura mjesečno, s područja općine Čačinci, isplatit će se povodom uskrsnih blagdana jednokratni iznos od 30 eura. Uskrsnice će se isplaćivati od 3. do 5. travnja u velikoj vijećnici općine Čačinci (prizemlje zgrade) od 9 do 12 sati. Prilikom isplate sredstava korisnici zajamčene minimalne naknade centra za socijalnu skrb dužni su predočiti osobnu iskaznicu, a umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu dužni su predočiti osobnu iskaznicu te zadnji odrezak od tuzemne i/ili inozemne mirovine (najstariji odrezak može biti od veljače ove godine) ili obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima, ne stariji od 30 dana.

Općina Dekanovec

Umirovljenici kojima mirovina (tuzemna i inozemna) ne prelazi iznos od 266 eura i sve osobe starije od 80 godina, bez obzira na visinu mirovine dobit će uskrsncu u iznosu od 40 eura. Umirovljenici kojima mirovina (tuzemna i inozemna) ne prelazi iznos od 266,01 do 332 eura će dobiti uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Za dodjelu uskrsnice obavezno je dostaviti: ispunjen zahtjev (nalazi se na internet stranici Općine Dekanovec), dokaz o visini mirovine – izvadak iz banke ili pošte o mirovini ili odrezak zadnje mirovine, ako je osoba starija od 80 godina uz zahtjev nije dužna dostavljati nikakvu drugu dokumentacija, odnosno nije dužna dostavljati podatke o primanjima. Uskrsnice se isplaćuju o obliku bona ili doznake na račun umirovljenika, a ovisi o odabiru umirovljenika. Zahtjeve za dodjelu jednokratne novčane pomoći (uskrsnica) umirovljenici će moći podnositi (putem e-maila ili u poštanski sandučić koji je postavljeni ispred ulaza u zgradu općine) od 31.03.2023. godine (petak) do 05.04.2023. godine (srijeda).

Općina Donja Motičina

Uskrsnica će se isplaćivati u iznosu 30 eura za umirovljenike čiji iznos mirovine ne prelazi iznos od 340 eura, a 20 eura za umirovljenike čiji je iznos mirovine od 340,01 eura do 600 eura. Uskrsnica se isplaćuje pod uvjetom da korisnici mirovina imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Donja Motičina, a u ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Uskrsnice će se isplaćivati od srijede 29. ožujka prema sljedećem rasporedu: umirovljenici iz naselja Donja Motičina u srijedu 29. ožujka od 8 do 14 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Donja Motičina, a umirovljenici iz naselja Seona i Gornja Motičina 30. ožujka od 9 do 14 sati u Društvenom domu u Seoni. Uz obrazac zahtjeva potrebno je priložiti: odrezak od posljednje mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdane od HZMO-a te kopiju važeće osobne iskaznice.

Općina Donji Andrijevci

Umirovljenici s prebivalištem na području općine Donji Andrijevci koji imaju mirovinu do 298,63 eura i korisnici nacionalne naknade za starije osobe dobit će uskrsnicu u obliku Konzumovog poklon bona od 40 eura. Umirovljenici se pozivaju da se jave u Općinu Donji Andrijevci u vremenu od 8 do 14 sati do 27.03.2023. godine. Uz prijavni obrazac koji se može preuzeti na stranici općine, potrebno je priložiti presliku odreska posljednje primljene mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj i inozemstvu i nacionalne naknade za starije osobe i dati na uvid osobnu iskaznicu.

Općina Donji Kraljevec

Umirovljenici i osobe bez mirovine, starije od 65 godine s područja Općine, a kojima su primanja manja od 400 eura dobit će uskrsnicu. Umirovljenici koji imaju mirovine do 186 eura dobit će 55 eura uskrsnice, oni koji imaju od 186,01 do 292 eura dobit će 40 eura, a osobe s mirovinama od 292,01 do 400 eura će dobiti 30 eura pomoći. zahtjevi se primaju do 5. travnja.

Općina Dugopolje

Općina Dugopolje će povodom najvećeg kršćanskog blagdana mještanima općine Dugopolje evidentiranima pri Centru za socijalnu skrb kao i umirovljenicima čija ukupna mirovina iznosi ispod 500 eura dodijeliti uskrsnicu u iznosu od 50 eura. Isplata uskrsnica počinje od utorka, 4. travnja, od 09 sati u zgradi Općine Dugopolje uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini zadnje isplaćene mirovine

Općina Ernestinovo

Uskrsnica se isplaćuje umirovljenicima pod uvjetom da: imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Ernestinovo, imaju navršenih 55 godina života, da su korisnici mirovine ili nacionalne naknade, da im iznos mirovine ne prelazi 270 eura i da nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu u iznosu od 35 eura će dobiti umirovljenici s mirovinama manjim od 200 eura, dok će 30 eura dobiti umirovljenici s mirovinama koje iznose 200,01 – 270 eura.

Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu uskrsnice, trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Ernestinovo zahtjev za isplatu (dostupan na web stranici Općine ili u prostorijama Općine), uz koji se prilaže: bankovno izvješće ili odrezak od posljednje mirovine (hrvatske i inozemne), broj kartice bankovnog tekućeg računa i kopiju važeće osobne iskaznice.

Općina Ferdinandovac

Općina Ferdinandovac obavještava umirovljenike, korisnike socijalne pomoći te druge osobe u stanju socijalno materijale potrebe s područja Općine Ferdinandovac o isplati uskrsnica u iznosu od 30 eura po osobi. Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu uskrsnica umirovljenicima je da mjesečna svota mirovine za posljednji isplaćeni mjesec u 2023. godini sa svim dodacima ne prelazi 300 eura. Isplata uskrsnica obavljati će se u dvorišnoj prostoriji Općine Ferdinandovac od utorka, 28.3. do petka, 31.3. od 08 do 13 sati. Za ostvarivanje prava na uskrsnicu potrebno je predočiti osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine, odnosno socijalne pomoći za posljednji isplaćeni mjesec u 2023. godini.

Općina Feričanci

Općina Feričanci u ponedjeljak (3. travnja) će početi s isplatom uskrsnica umirovljenicima s područja svoje općine. Uskrsnice u iznosu od 30 eura isplaćivat će se umirovljenicima čija ukupna primanja po osnovi svih tuzemnih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 270 eura. Uskrsnice će se isplaćivati do petka (7. travnja) u prostorijama Općine Feričanci, u vremenu od 8 do 13 sati. Umirovljenici trebaju donijeti posljednji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

Općina Funtana-Fontane

Općina će umirovljenicima dijeliti poklon paket. Prigodni poklon paket moći će se preuzeti u prostorijama Općine Funtana-Fontane (stara škola), Istarska 17, 52452 Funtana, u srijedu 05. travnja, od 09 do 12 sati. Za ostvarivanje prava potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu, OIB te odrezak posljednje mirovine ili Rješenje o mirovini.

Općina Goričan

Umirovljenici koji imaju prebivalište na području Općine Goričan, a imaju mirovinu (tuzemnu i inozemnu) manju od 300 eura, osobe starije od 65 godina koje imaju prebivalište na području Općine Goričan a ne primaju mirovinu i ne ostvaruju nikakva druga primanja, osobe s invaliditetom i korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji djece s teškoćama u razvoju te djeca koja se školuju, a žive s jednim od roditelja (drugi roditelj je pokojni) ostvaruju pravo na uskrsnicu, poklon bon u vrijednosti od 35 eura. Zahtjevi se zaprimaju u Jedinstveni upravni odjel Općine Goričan svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 sati, zaključno do 30. ožujka 2023. godine, putem maila na adresu: [email protected] ili putem pošte na adresu: Općina Goričan, Trg sv. Leonarda 22, 40324 Goričan uz naznaku „Za uskrsnicu“ ili iste ostavljaju u poštanskom sandučiću ispred zgrade Općine.

Općina Gornji Kneginec

Umirovljenici, nezaposlene osobe prijavljene u HZZ-u i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec će ostvariti pravo na uskrsnicu u iznosu od 20 eura.

Općina Hlebine

Pravo na uskrsnicu u iznosu od 20 eura imaju kućanstva s osobama starijima od 55 godina čija su ukupna mjesečna primanja manja od 332 eura. Iz Općine pozivaju sve one koje pripadaju navedenoj kategoriji da podnesu zahtjev u Općini Hlebine do 30. ožujka. Uz zahtjev je potrebno priložiti osobnu iskaznicu i dokaz o ostvarivanju mjesečnog prihoda (odrezak zadnje mirovine, Rješenje o zajamčenoj minimalnoj naknadi) za sve članove kućanstva.

Općina Jalžabet

Općina će umirovljenicima, osobama „na čekanju do mirovine“ i starijima od 65 godina podijeliti uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Raspored podjele možete vidjeti ovdje.

Općina Kanfanar

Ove godine iznosi poklon bonova su povećani pa će tako oni iznositi 30 eura, odnosno 35 eura za umirovljenike s mirovinom ispod 250 eura. Poklon bonovi se preuzimaju u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar u srijedu 5.04.2023. i četvrtak 6.04.2023. godine. Umirovljenici moraju donijeti zadnji odrezak od mirovine, nezaposleni potvrdu od zavoda, a ostali osobne iskaznice. Poklon bonovi su osigrani za umirovljenike, nezaposlene osobe sa evidencije zavoda za zapošljavanje, članove seoskih poljoprivrednih domaćinstava (osobe od 69 godina bez mirovine), i korisnike socijalnih prava.

Općina Klenovnik

Svi umirovljenici, čiji je ukupni iznos mirovinskih primanja niži od 270 eura (ukupna mirovina: domaća i inozemna), dobit će prigodni dar, odnosno uskrsnice u iznosu od 25 eura. Isplata počinje u ponedjeljak, 27. ožujka (ponedjeljak) i trajat će do srijede, 5. travnja. Mještani Općine mogu podići uskrsnicu u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Klenovnik (Klenovnik 8) svaki dan u vremenu od 8 do 14 sati. Prigodom podizanja uskrsnice potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine.

Općina Klinča Sela

Općina Klinča Sela svojim će umirovljenicima s najnižim primanjima za Uskrs pomoći isplatom uskrsnica. Pravo na pomoć u iznosu od 26,54 eura imaju umirovljenici s mirovinom do 132,72 eura, korisnici zajamčene minimalne naknade i osobe starije od 65 godina koje ne primaju mirovinu. Svi oni dobit će ove godine i božićnicu u iznosu od 13,27 eura.

Općina Kloštar Ivanić

Umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kloštar Ivanić, a primaju mjesečni iznos mirovine (uključivo sva mirovinska primanja) do 250 eura, nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Općine, koje su prijavljene kao nezaposlene osobe kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, Ispostave Ivanić Grad i koje ne primaju naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i radno nesposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine isplatit će se uskrsnica u iznosu od 30 eura. Uskrsnica u iznosu od 20 eura isplatit će se onim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Općine, a primaju mjesečni iznos mirovine (uključivo sva mirovinska primanja) od 250,01 do 400 eura. Uskrsnice će se isplaćivati od 03.04. – 05.04.2023. g. u vremenu od 09:00 do 15:00 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kloštar Ivanić, Školska 22.

Općina Kotoriba

Općina Kotoriba poziva sve umirovljenike koji primaju mirovinu manju od 350,00 eura i žive na području Općine Kotoriba da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Kotoriba kako bi ostvarili pravo na Uskrsni poklon paket. Prijave se zaprimaju od ponedjeljka do petka u razdoblju od 7 do 14 sati, u Jedinstveni upravni odjel Općine Kotoriba, zaključno s 24. ožujka. Uz obrazac Prijave za Uskrsni poklon paket potrebno je priložiti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine.

Općina Kraljevec na Sutli

Svi umirovljenici s prebivalištem na području općine, a koji primaju mirovinu u iznosu do 132,72 eura bit će dodijeljena financijska potpora u vrijednosti od 20 eura, a onima koji primaju mirovinu do 265,45 eura isplatiti će se 15 eura. Umirovljenici trebaju u Općinu do 14. travnja donijeti na uvid odrezak zadnje mirovine, presliku osobne iskaznice te presliku tekućeg računa na koji će se vršiti uplata.

Općina Križ

Općina Križ dodijelit će povodom uskršnjih blagdana jednokratnu novčanu pomoć od 30 eura umirovljenicima s mirovinom do 300 eura, osobama koje primaju nacionalnu naknadu za starije osobe te nezaposlenim osobama. Podjela uskrsnica bit će u utorak 4. travnja od 7 do 15 sati u zgradi Općine Križ, odnosno u prostoru Društvenog doma u Križu.

Općina Kula Norinska

Općina Kula Norinska poziva sve umirovljenike koji imaju prebivalište na području Općine Kula Norinska, a ostvaruju mirovine do 335 eura, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu potporu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine od 28. ožujka do 5. travnja u vremenu od 8.00 do 13.00 sati. Umirovljenicima kojima mirovina iznosi od 0,01 do 200 eura, isplatiti će se iznos od 40 eura, a onima kojima mirovina iznosi od 200,01 eura do 335 eura, isplatiti će se iznos od 27 eura.

Općina Lukač

Umirovljenici s mirovinom do 150 eura će dobiti 40 eura, oni s mirovinom od 150 do 330 eura dobit će iznos od 30 eura, a umirovljenici s mirovinom od 330 do 465 eura će dobiti 15 eura. Isplata uskrsnica kreće od 27. i trajat će do 31. ožujka od 9 do 14 sati u Općini Lukač.

Općina Magadenovac

Uskrsnice u iznosu od 40 eura daju se svim umirovljenicima, neovisno o visini mirovine. Pravo na uskrsnicu imaju nezaposlene osobe evidentirane na Zavodu za zapošljavanje, ali i nezaposleni hrvatski branitelji, osobe potpuno nesposobne za rad, osobe s invaliditetom, osobe koje imaju tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja, nezaposlene osobe starije od 65 godina koje nisu u mirovini i korisnici zajamčene minimalne naknade. Također, uskrsicu može dobiti osoba kojoj nedostaje najviše pet godina života do stjecanja prava na starosnu mirovinu (žena starija od 55 godina, a muškarac stariji od 60 godina).

Općina Martijanec

Umirovljenici iz ove općine kojima je mirovina manja od 300 eura će dobiti uskrsnicu. Detalje možete vidjeti ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Općina Maruševec

Umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 280 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu i primatelji nacionalne naknade za starije osobe će dobiti uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Isplata potpora kreće od 27. ožujka na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.

Općina Matulji

Uskrsnicu će dobiti umirovljenici čija mirovina ne prelazi 332 eura mjesečno, kao i osobe starije od 65 godina bez prihoda ili s prihodima manjim od 332 eura mjesečno. Iznos uskrsnice je 40 eura. Zahtjevi za uskrsnicu se predaju poštom, osobno u pisarnici Općine Matulji ili na e-mail: [email protected] do 27. ožujka. Uskrsnica će se isplaćivati na račun pa je potrebno dostaviti potvrdu o iznosu mirovine za prethodni mjesec i presliku kartice računa.

Općina Molve

Pravo na uskrsnicu ostvaruju umirovljenici i djeca koja primaju mirovinu iza preminulog branitelja, osobe koje imaju druga primanja socijalnog karaktera, osobe koje nemaju nikakva stalna novčana primanja, nezaposlene osobe, invalidi te svećenici i časne sestre koji obavljaju vjersku službu u Općini Molve. Za isplatu je potrebno je, uz presliku osobne iskaznice, predočiti za novo prijavljene umirovljenike odrezak, odnosno potvrdu o visini mirovine za zadnju primljenu mirovinu. Nije naveden iznos uskrsnice, ali je poznato kako će svako kućanstvo na području općine povodom Uskrsnih blagdana dobiti poklon paket s prehrambenim proizvodima.

Općina Nijemci

Općina Nijemci će i ove godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima, mještanima s invaliditetom i onima u potrebi, kao i nezaposlenim braniteljima iz Domovinskog rata. Umirovljenici s mirovinama do 130 eura će dobiti uskrsnicu u iznosu od 80 eura, oni s mirovinama od 131 do 265 eura će dobiti 53 eura i umirovljenici s mirovinama 266 do 400 eura će dobiti 26 eura uskrsnice. Umirovljenici trebaju podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnicu do 3. travnja 2023. godine.

Općina Orehovica

Umirovljenici s prebivalištem na području Orehovice, kojima je ukupan iznos mirovine (domaće i inozemne) do 340 eura mjesečno dobit će uskrsnicu od 25 eura. Pomoć će se isplatiti do 31. ožujka. Umirovljenici trebaju dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine navedenu dokumentaciju: odreske svih mirovina primljenih prethodnog mjeseca, popunjenu i potpisanu izjavu o dostavi odrezaka svih mirovina, broj računa, kopija osobne iskaznice i OIB. Dokumentacija se dostavlja do 15. ožujka.

Općina Orle

Umirovljenici koji primaju mirovinu do 135 eura dobit će 40 eura uskrsnice, a oni čija je mirovina od 135,01 do 270 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja kao i nacionalna mirovina. Umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su prilikom preuzimanja uskrsnice dostaviti osobnu iskaznicu te odrezak ili potvrdu banke ili HZMO o isplati mirovine za prethodni mjesec. Isplata uskrsnice trajat će od 28. ožujka do 7. travnja u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Orle od 9 do 14 sati.

Općina Petlovac

Umirovljenici s područja Općine Petlovac dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Raspored po naseljima možete vidjeti ovdje.

Općina Petrijanec

Općina Petrijanec će svim će se umirovljenicima, čiji je iznos ukupnih mirovinskih primanja niži od 300 eura, isplatiti jednokratna novčana potpora u iznosu od 30 eura. Uvjet za isplatu uskrsnice je da umirovljenik nije korisnik inozemnih mirovina ili neke druge mirovine. Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete vršit će se 24. ožujka (petak), 27. ožujka (ponedjeljak) i 28. ožujka (utorak), 29. ožujka (srijeda), 30. ožujka (četvrtak) i 31. ožujka (petak) od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157, Petrijanec. Prilikom upisa korisnika u Općinu Petrijanec potrebno je dovijeti: osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN račun.

Novčane potpore će se isplaćivati 4. travnja na žiro račun umirovljenika, a za sve korisnike potpore koji nemaju otvoren žiro račun isplata će biti 4. travnja u prostorijama Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157 u vremenu od 12 do 14 sati.

Općina Petrijevci

Uskrsnica će biti podijeljena svim umirovljenicima sa područja Općine Petrijevci koji primaju samo mjesečnu mirovinu. Oni kojima mirovina iznosi do 135 eura,  iznos uskrsnice će biti 35 eura, od 135,01 euro do 200 eura, iznos uskrsnice će biti 27 eura, oni s mirovinom od 201 euro do 265 eura, iznos uskrsnice će biti 20 eura, dok će umirovljenici s mirovinom od 265,01 euro do 335 eura iznos uskrsnice biti 15 eura. Uskrsnice se dobivaju uz predočenje zadnjeg odreska o mirovini, osobne iskaznice i OIB-a. Pravo na uskrsnicu nemaju umirovljenici koji dobivaju osim hrvatske i inozemnu mirovinu koje zbirno prelaze mjesečnu mirovinu 335,00 EUR i koji primaju mirovinu, a u radnom su odnosu. Isplata uskrsnica će biti u zgradi Općine Petrijevci od 27. ožujka 2023. godine u vremenu od 11.00 do 15.00 sati.

Općina Pitomača

Svi umirovljenici koji primaju mirovinu jednaku ili manju od 270 eura bit će isplaćena novčana naknada u iznosu od 30 eura. Uskrsnica će se isplaćivati od petka, 31. ožujka do 7. travnja, od 9 do 13 sati u prostorijama općine Pitomača uz predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine za posljednji mjesec isplate.

Općina Popovac

Svi umirovljenici sa područja Općine Popovac, čija mirovina ne prelazi iznos 270 eura (domaća i strana), imaju pravo na uskrsnicu u iznosu od 35 eura, a umirovljenici čija mirovina iznosi od 270,01 do 540 eura (domaća i strana) imaju pravo na iznos od 25 eura. Sa sobom obavezno treba donijeti na uvid osobnu iskaznicu, oib i odrezak od mirovine za siječanj ili veljaču 2023. godine. Raspored podjele možete vidjeti na stranicama Općine.

Općina Pušća

Općina Pušća i ove će godine isplaćivati uskrsnice umirovljenicima s područja općine čija mirovina ne prelazi 300 €. Uskrsnice u iznosu od 20 € umirovljenici će moći preuzeti od 3. do 7. travnja u prostoru Općine Pušća ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 8 do 15 sati, srijedom od 8 do 17 sati, a petkom od 8 do 13 sati. Umirovljenici sa sobom moraju ponijeti odrezak od zadnje mirovine i osobnu iskaznicu.

Općina Rovišće

Oni koji imaju mirovine do 132,73 eura imaju pravo na uskrsnicu od 50 eura, a onima koji imaju nešto više mirovine će dobiti 40 eura. Rovišćanski umirovljenici se za uskrsnicu ne trebaju javiti. Općina ima popis te će im uskrsnica biti poslana poštom.

Općina Rugvica

Umirovljenicima s područja općine koji imaju mirovinu do 400 eura isplatit će se uskrsnica u iznosu od 20 eura. Pravo na navedenu novčanu pomoć imaju i umirovljenici kojima zbroj mirovina ne prelazi utvrđeni iznos, te da istovremeno nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu u istom iznosu isplati će se i korisnicima zajamčene minimalne naknade te korisnicima nacionalne naknade za starije osobe.

Općina Selnica

Selnica će umirovljenicima dijeliti poklon bonove. Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti poseban obrazac. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura. Dokumentacija se prikuplja do 21.03.2023. isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Bonovi će se dijeliti 23. i 30. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika od 9 do 12 sati.

Općina Sopje

Uskrsnice će se isplaćivati korisnicima zajamčene minimalne naknade za nezaposlene, nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te umirovljenicima i korisnicima naknade za starije osobe s područja općine Sopje koji primaju mirovinu manju od 310 eura. Isplate će se vršiti u uredskim prostorima općine Sopje u vremenu od 09 do 14 sati sve do 5. travnja. Iznos uskrsnice je 30 eura i sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

Općina Sračinec

Umirovljenici s područja Općine Sračinec čija mjesečna mirovina iznosi manje od 400 eura će dobiti uskrsnicu u iznosu od 20 eura. Isplate će se vršiti isključivo na tekući ili žiro račun korisnika mirovine. Upis korisnika mirovine moguće je izvršiti putem elektroničke pošte: [email protected] ili u prostorijama Općine Sračinec od 27. do 31. ožujka 2023. godine (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 08 do 13 sati. Prilikom isplate treba predočiti osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN računa na koji će se vršiti isplata.

Općina Strahoninec

Ova općina će isplatiti uskrsnice u iznosu od 30 eura svim umirovljenicima starijim od 75 godina s područja općine. Umirovljenici koji su podatke dostavili za Božić, ne moraju ponovno dostavljati podatke, osim ako nije došlo do nekih promjena.

Općina Stubičke Toplice

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 150 eura će biti isplaćen prigodni dar u iznosu od 40 eura, dok će pak oni čija mirovina iznosi od 150,01 do 300 eura primiti uskrsnicu od 20 eura. Uskrsnice će se isplatiti temeljem zahtjeva koji se predaje u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, a rok za dostavu istog je 31. ožujak.

Općina Suhopolje

Uskrsnica u iznosu od 30 eura isplatiti umirovljenicima koji imaju prebivalište na području općine Suhopolje čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima) u mjesecu prije isplate Uskrsnice ne prelazi iznos od 270 eura. Umirovljenicima će se Uskrsnica isplaćivati u razdoblju od 23. ožujka 2023. godine do 28. ožujka 2023. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, a prilikom isplate Uskrsnice obvezni su predočiti: osobnu iskaznicu, dokaz o visini mirovine – zadnji odrezak mirovine (iz mjeseca prije isplate Uskrsnice), izdan od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured u Virovitici ili izvod iz banke o zadnjoj isplati mirovine (iz mjeseca prije isplate Uskrsnice).

Općina Sveti Đurđ

Umirovljenici s mirovinom do 330 eura dobit će uskrsnice. Podjela jednokratne novčane pomoći povodom Uskrsa obavljati prema sljedećem rasporedu po društvenim domovima i to:

Utorak, 28. 3. 2023.

8 – 9 sati Struga
9 – 10 sati Sesvete Ludbreške
10 – 11 sati Karlovec Ludbreški

Srijeda, 29. 3. 2023.

8 – 10 sati Hrženica
10 – 12 sati Sveti Đurđ, Obrankovec, Priles

Četvrtak, 30. 3. 2023.

8 – 9 sati Luka Ludbreška, Komarnica Ludbreška

Općina Sveti Martin na Muri

Svi umirovljenici s područja Općine Sveti Martin na Muri koji primaju mirovinu u iznosu do 335 eura dobit će jednokratnu pomoć u bonovima u iznosu od 35 eura. Umirovljenici moraju dostaviti dva dokumenta, potvrdu o visini domaće i inozemne mirovine (zadnji odrezak mirovine) i potpisane Izjave stranaka da ne ostvaruju druge prihode u ukupnom iznosu većem od 335 eura.

Zahtjevi se zaprimaju svakog utorka i petka (28.02, 03.03., 07.03., 10.03., 14.03., 17.03., 21.03. i 24.03.2023.) od 09 do 12 sati u prostorijama Matice umirovljenika Međimurske županije, Podružnica Sveti Martin na Muri na adresi Trg Sv. Martina 9.

Općina Špišić Bukovica

Umirovljenici čija mirovina ne prelazi 200 eura dobit će uskrsnicu u iznosu 20 eura, a onima kojima je mirovina u iznosu od 200 do 270 eura biti će isplaćeno 15 eura. Uskrsnice će se isplaćivati od 20. do 31. ožujka od 8 do 14 sati u prostorijama općine Špišić Bukovica uz predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine za posljednji mjesec isplate.

Općina Tovarnik

Umirovljenici s mirovinom do 200 eura će dobiti uskrsni poklon u iznosu od 40 eura, umirovljenici s mirovinom od 200 do 400 eura će dobiti uskrsni poklon u iznosu od 20 eura i starije osobe bez primanja će dobiti uskrsni poklon u iznosu od 40 eura. Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na poklon je: prijavni obrazac, potpisana izjava o točnosti podataka, zadnji odrezak od mirovine (hrvatske i inozemne) i preslika osobne iskaznice. Dokumentacija se podnosi u tajništvo Općine Tovarnik, najkasnije do 30. ožujka 2023. godine.

Općina Trnava

Općina Trnava će isplaćivati Uskrsnice u iznosu od 30 eura umirovljenicima čija je mirovina manja od 280 eura. Osobe koje su primile Božićnicu ne moraju se javljati s dokumentacijom te će djelatnici općine donijeti osobno ovu naknadu na kućnu adresu. Osobe koje do sada nisu primale Božićnicu niti Uskrsnicu, a ulaze u navedenu grupu moraju se javiti u ured Općine Trnava i sa sobom ponijeti: osobnu iskaznicu, zadnji odrezak od mirovine ili izvod na kojem je vidljiv iznos iste. Isti dokumenti mogu se poslati putema maila na općinsku adresu: opcina.trnava@os.t-com.hr. Nove Prijave se zaprimaju zaključno sa 3. travnja.

Općina Trnovec Bartolovečki

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici, invalidne osobe te osobe slabijeg imovinskog statusa na području Općine Trnovec Bartolovečki čija maksimalna mjesečna primanja ne prelaze iznos od 398 eura. Jednokratna novčana pomoć u obliku uskrsnice iznosi 30 eura. Prilikom podizanja jednokratne novčane potpore korisnici trebaju predočiti osobnu iskaznicu, dokaz o statusu umirovljenika, invalidne osobe ili socijalnom statusu, rješenje o ostvarenju prava minimalne naknade Centra za socijalnu skrb i potvrdu o nezaposlenosti te o ostvarenim prihodima. Obavijest o točnom rasporedu podjele uskrsnice možete vidjeti na stranicama Općine.

Općina Veliko Trojstvo

Općina Veliko Trojstvo poziva umirovljenike i primatelji nacionalne naknade za starije osobe s područja općine Veliko Trojstvo da najkasnije do 24. ožujka podnesu prijavu za dodjelu jednokratne novčane pomoći. Iznos uskrsnice za umirovljenike s mirovinama do 400 eura je 35 eura, a umirovljenici s mirovinama od 400,01 do 550 eura će dobiti 20 eura. Prijavu je moguće podnijeti neposredno u sjedištu Općine, putem e-pošte: [email protected] ili preko Matice umirovljenika.

Općina Vidovec

Pravo na isplatu uskrsnica ostvarit će umirovljenici koji imaju prebivalište na području Općine, nemaju nepodmirenih dugovanja prema općinskom proračunu i čiji iznos mirovine ne prelazi 264,45 eura. Uskrsnica će se isplatiti na bankovni račun umirovljenika u iznosu od 20 eura.

Općina Virje

Općina Virje isplaćivati prigodni dar odnosno uskrsnice u iznosu 40 eura umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos od 530,89 eura i korisnicima zajamčene minimalne naknade prema popisu Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb Đurđevac. Umirovljenici koji zadovoljavaju ove uvjete trebaju u Jedinstveni upravni odjel Općine Virje najkasnije do 5. travnja 2023. popuniti obrazac zahtjeva za isplatu kojem se prilaže preslika osobne iskaznice, preslika računa za uplatu i odrezak od mirovine za umirovljenike.

Općina Viškovci

Pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici naknade za nezaposlene Hrvatske branitelje s mjesečnom opskrbninom u iznosu do 332 eura i umirovljenici s područja Općine Viškovci s mjesečnim iznosom mirovine do 400 eura uključujući i inozemne mirovine sa svim dodacima i po svim mirovinama. Pozivamo sve umirovljenike s područja Općine Viškovci koji udovoljavaju gore navedenim uvjetima da od 01.ožujka .2023. do 10. ožujka .2023. godine podnesu Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći. Što sve trebate dostaviti možete vidjeti ovdje.

Općina Voćin

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 66 eura, umirovljenici s mirovinom od 132,73 do 199,08 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 60 eura, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 199,08 do 265,44 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 53 eura. Uskrsnice će se isplaćivati na blagajni općine Voćin od 28. ožujka do 5. travnja uz predočenje dokaza o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu), OIB korisnika i dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a za prethodni mjesec ili Rješenje o mirovini za korisnike koji su u zadnja 3 mjeseca ostvarili pravo na mirovinu).

Općina Vratišinec

Umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 199,08 EUR dobivaju jednokratnu pomoć u iznosu od 40 eura. Umirovljenici čiji je iznos mirovine od 199,22 eura do 398,17 eura dobivaju jednokratnu pomoć u iznosu od 27 eura. Pravo na jednokratnu pomoć imaju i osobe starije od 60 godina koje ne ostvaruju nikakve prihode. Iznos jednokratne pomoći za njih iznosi 40 eura.

Općina Vrpolje

Isplata Uskrsnice umirovljenicima s područja Općine Vrpolje isplaćuje se u sljedećim iznosima. Umirovljenicima s mirovinom do 200 eura isplatit će se iznos od 55 eura, umirovljenicima s mirovinom od 200 do 350 eura isplatit će se iznos od 35 eura. Potrebno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice i OIB (ukoliko nije naveden u osobnoj iskaznici), presliku dokaza o visini isplaćene mirovine (hrvatske i/ili inozemne) za prethodni mjesec – veljaču 2023. godine, presliku bankovnog računa,
izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Popunjeni zahtjev s pratećom dokumentacijom podnosi se radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati od 6. ožujka 2023. godine do 31. ožujka 2023. godine dolaskom u službene prostorije Općine Vrpolje.

Općina Zdenci

Uskrsnice će se isplaćivati u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Zdenci od ponedjeljka 27. pa sve do petka, 31. ožujka, u vremenu od 08 do 13 sati. Umirovljenicima s područja općine Zdenci koji primaju do 265,45 eura mirovinu (tuzemnu i inozemnu), a koji nemaju dospjelih obveza prema Općini Zdenci, isplatit će se uskrsnica u iznosu od 30 eura. Osobe koje ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice dužni su prilikom isplate donijeti posljednji odrezak od mirovine te osobnu iskaznicu.

Novčane pomoći u iznosu od 30 eura ostvarit će korisnici osobne invalidnine te korisnici zajamčene minimalne naknade.

Osječko-baranjska županija

Umirovljenici kojima mirovina iznosi 160 eura ili manje dobit će uskrsnicu u iznosu od 25 eura po osobi. Novac će se umirovljenicima dostaviti na kućne adrese. Isplata se obavlja prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a čiji korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici koji mirovinu ostvaruju iz bivših jugoslavenskih republika, a čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 160 eura ili manje

Vukovarsko-srijemska županija

Svi umirovljenici koji imaju prebivalište na području županije, a kojima primanja ne prelaze 230 eura dobit će vrijednosni poklon bon u iznosu od 80 eura koji će moći iskoristiti za kupnju prehrambenih proizvoda od domaćih OPG-a. Prijave se podnose do 5. travnja, a ovakav način pomoći će županija provoditi četiri puta godišnje.

Držanje eura u rukama uz uskršnje elemente
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap