Plenković: Sramotno je da netko podržava Milanovića, to je talog društvenih mreža

Josip Mihaljević
29. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

 Glavna politička tema proteklog vikenda svakako su bili Facebook statusi Predsjednika Republike. Plenković mu je danas žestoko odgovorio, poručivši da je sramotno da netko podržava Milanovića u ovome što radi.

plenkovic

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Riječ je o političkom divljaštvu ispod svih razina komunikacije, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković danas komentirajući jučerašnje Facebook statuse predsjednika RH Zorana Milanovića.

Svađa oko izbora predsjednika Vrhovnog suda ili nešto više?

Milanović je u petak na karakterističan način komentirao izjave Andreja Plenkovića, Milorada Pupovca i Gordana Jandrokovića o postupku izbora novog predsjednika Vrhovnog suda.

zoran milanović
Milanović o cijepljenju preko reda: "Kojeg reda? Nema reda. To je klasična balkanska muljaža i marčapija"

Tada im je, sukladno filmskom klasiku iz 1976. godine, dodijelio nadimke iz naslova filma Ružan, prljav i zao. Plenkoviću je poručio da je ružno i seljački izvrijeđao njegovu kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda prof. Zlatu Đurđević, Pupovcu je poručio da je politički trgovac, a Jandrokoviću da je zao u svojim interpretacijama.

Zbog svega toga Milorad Pupovac je u subotu gotovo sat vremena držao konferenciju za medije, a objavio je i dio privatne prepiske s predsjednikom države te ga prozvao za politički pritisak. Milanović je pak do kraja vikenda nastavljao Facebook statusima kritizirati svoje političke protivnike na njemu karakterističan način.

“Ti, Sačić i Zekanović zajedno za apsolutne ovlasti Njonje. Bravo, Milorade! Tražit ću da USKOK istraži motive. Takve…

Posted by Zoran Milanović on Sunday, 28 March 2021

 

Plenković: Sramota je podržavati Milanovića u ovome

Među Milanovićevim metama standardno se našao i Vladimir Šeks koji smatra da je vrijeme za opoziv predsjednika RH, a za Milanovića je rekao da se radi o spletkaru, hulji, psihičkom bolesniku…

Plenković je nakon završetka današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća komentirao Milanovićeve izjave.

plenkovic
Rezultati ankete: Umirovljenicima se ne sviđa što rade premijer i predsjednik, ali ipak imaju favorita

“Riječ je o političkom divljaštvu ispod svih razina komunikacije. Riječ je o inaćenju na procedurama, a potom na metodologiji vrijeđanja svih onih koji imaju drugačije stajalište. To je neprihvatljivo, a posebno bi bilo loše za hrvatsko društvo i hrvatsku političku scenu da dio javnosti to odobrava. To bi bila katastrofa. To je onda sramota ne samo za ovoga koji to govori i radi, nego i za sve one koji to podržavaju eventualno, nadam se da ih je malo, da je to talog društvenih mreža – to je podloga za govor mržnje pa onda i za fizičke napade koje se tako vrijeđa”, kazao je Plenković.

Dodao je kako smatra da bi se Milanović trebao ispričati i Pupovcu i javnosti.

O opozivu Milanovića: Ako se ovako nastavi, može se o tome razgovarati

Milanovićeva zadaća je predložiti kandidata, a ne dozivati ljude iz parlamentarne većine i pretvarati ih u njegove “žetončiće”, kazao je premijer. Evo što je rekao o opozivu, za kojeg je pak potrebna dvotrećinska većina u Saboru.

“Ukoliko se ovako nastavi, može se i o tome razgovarati. Ovi koji su mu lani pomogli da postane predsjednik Republike su već rekli da su protiv toga, teško je skupiti dovoljan broj glasova u Hrvatskom saboru. Tu mislim na Most, da nema dilema, mislite da nismo zaboravili tko mu je pomogao da se izabere”, kazao je Plenković.

Podržavate li predsjednika Milanovića u kritikama Plenkovića, Pupovca i Jandrokovića?

Plenković: Sramotno je da netko podržava Milanovića, to je talog društvenih mreža
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap