Plenković će u ponedjeljak napokon otkriti koliko će iznositi covid dodatak za umirovljenike!

Jasmina Grgurić
10. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Da će država umirovljenicima isplatiti covid dodatak govori se već mjesecima. Špekuliralo se s različitim iznosima, a Vlada nije željela izlaziti u javnost s detaljima isplate sve dok konačni okvir ne bude gotov. Trebalo im je dugo da finiširaju stvari, no u ponedjeljak će premijer Plenković umirovljenicima napokon otkriti kolike će iznose novčanih pomoći u jeku pandemije i gospodarske krize dobiti.

andrej plenković

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Premijer Andrej Plenković primit će predstavnike umirovljenika u Banskim dvorima u ponedjeljak u 9.30 sati, najavili su danas iz Vlade.

Na sastanku će sudjelovati i ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević, predsjednica Matice umirovljenika Višnja Fortuna te predsjednica Sindikata umirovljenika Jasna A. Petrović.

kune i euri
Neslužbeno doznajemo: Najveći covid dodatak iznosi oko 1.200 kuna, evo tko će ga dobiti

Iako iz Vlade ne navode koja je tema sastanka, sasvim sigurno riječ je o covid dodatku za umirovljenike. Naime, kako je portal Mirovina.hr neslužbeno doznao u petak, okvir za njegovu isplatu zgotovljen je, ali premijer nije želio otkriti detalje prije službenog predstavljanja.

Kako ekskluzivno doznajemo, najveći iznos pomoći iznosit će 1.200 kuna. Toliko će dobiti umirovljenici s mirovinama do 1.500 kuna. Riječ je o oko 266 tisuća građana. Dodatak će dobiti i umirovljenici s većim mirovinama, onima do 4.000 kuna, a točne iznose i platne razrede znat ćemo konačno u ponedjeljak.

Zasad se još uvijek nagađa da će ova mjera državu koštati oko 700 milijuna kuna, pri čemu će 319 milijuna kuna koštati isplata umirovljenicima s najnižim mirovinama (po 1.200 kuna onima s mirovinom do 1.500 kuna), dok će se preostali iznos isplatiti umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 4.000 kuna.

Plenković će u ponedjeljak napokon otkriti koliko će iznositi covid dodatak za umirovljenike!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap