Neslužbeno doznajemo: Najveći covid dodatak iznosi oko 1.200 kuna, evo tko će ga dobiti

Josip Mihaljević
9. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Posljednjih mjeseci se intenzivno pregovaralo o isplati covid dodatka za umirovljenike. Neslužbeno saznajemo kako su razgovori privedeni kraju i kako će se covid dodatak uskoro, vjerojatno već idućeg tjedna, predstaviti javnosti.

kune i euri

kune i euri ; Josipa Vrankulj | bauštela.hr

Pregovori oko isplate covid dodatka umirovljenicima bliže se kraju. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Saboru je u srijedu kazao kako će covid dodatak biti isplaćen umirovljenicima u sljedećih nekoliko tjedana, ali nije bio raspoložen za iznošenje detalja.

Mi neslužbeno saznajemo kako su iznosi i platni razredi dogovoreni, a najviše bi trebali dobiti umirovljenici s mirovinama do 1.500 kuna. Točnije, trebali bi dobiti oko 1.200 kuna što će za njih biti gotovo jedna cijela mirovina. Prema najnovijim podacima HZMO-a, u Hrvatskoj mirovinu manju od 1.500 kuna prima oko 266 tisuća ljudi, pa bi s tom računicom covid dodatak samo za ovu skupinu bio težak oko 319 milijuna kuna.

Što je veća mirovina, tako će i covid dodatak biti niži za razrede s većim primanjima. Spekulira se da bi covid dodatak ukupno bio težak oko 700 milijuna kuna, tako da će se preostali iznos isplatiti umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 4.000 kuna. Mirovinu manju od 4.000 kuna ima između 700 i 800 tisuća hrvatskih umirovljenika, a svi oni bi trebali dobiti barem nekakav dodatak.

Točni razredi isplata još uvijek nisu poznati, ali trebali bi jako brzo biti predstavljeni javnosti, neslužbeno saznajemo kako bi to trebalo biti početkom sljedećeg tjedna.

Neslužbeno doznajemo: Najveći covid dodatak iznosi oko 1.200 kuna, evo tko će ga dobiti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap