Plenković brutalno naljutio umirovljenike izjavom o talogu: “Ovo je za ostavku!”

Josip Mihaljević
30. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Verbalni rat između predsjednika Vlade i predsjednika Republike doveo je do teških riječi. Premijer je jučer u izjavi za medije, govoreći o Milanoviću, kazao da je katastrofa da to bilo tko podržava, a podržavatelje je nazvao talogom s društvenih mreža. Je li se preračunao?

plenkovic

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Je li predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer pretjerao kada je rekao da je katastrofa ako netko podržava predsjednika Republike Zorana Milanovića u ovome što radi? Izjavu je dodatno začinio s kvalifikacijom da se radi o “talogu s društvenih mreža” što je, sudeći po komentarima s tih istih društvenih mreža, žestoko zasmetalo našim čitateljima.

Što je točno premijer kazao jučer?

U preko 500 komentara ni svijećom se ne može pronaći pozitivan komentar o premijeru, a naši čitatelji se pitaju je li ikada u povijest ijedan premijer velik dio naroda nazvao talogom. Neki idu toliko daleko i kažu da su premijerove riječi za ostavku.

Evo što je točno rekao premijer u jučerašnjoj izjavi za medije:

plenkovic
Plenković: Sramotno je da netko podržava Milanovića, to je talog društvenih mreža

“Riječ je o političkom divljaštvu ispod svih razina komunikacije. Riječ je o inaćenju na procedurama, a potom na metodologiji vrijeđanja svih onih koji imaju drugačije stajalište. To je neprihvatljivo, a posebno bi bilo loše za hrvatsko društvo i hrvatsku političku scenu da dio javnosti to odobrava. To bi bila katastrofa. To je onda sramota ne samo za ovoga koji to govori i radi, nego i za sve one koji to podržavaju eventualno, nadam se da ih je malo, da je to talog društvenih mreža”, kazao je Plenković u jučerašnjoj izjavi.

Dakle, jasno je da je pričao o javnosti to jest građanima koji podržavaju Milanovićeve postupke, ali danas je malo promijenio priču i rekao da su zapravo same Milanovićeve objave talog društvenih mreža iz kojih se razvija mržnja i truje društvo.

Izjavu možete poslušati u ovom videu, a citirani dio počinje oko 10. minute. Je li mislio na objave ili narod – prosudite sami.

Umirovljenici žestoko reagirali

Njegova izjava i više je od očekivanog podigla prašinu, ne samo u sukobu između Milanovića (koji i dalje traje), nego i među našim čitateljima. Donosimo najpopularnije komentare s jučerašnje objave o Plenkovićevim riječima.

Podržavate li predsjednika Milanovića u kritikama Plenkovića, Pupovca i Jandrokovića?

plenkovic
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap