Pavić u novo ministarstvo poveo osam službenika, Aladrović iz HZMO-a doveo čak i vozača

Josip Mihaljević
11. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Rekonstrukcijom Vlade u srpnju došlo je i do kadrovskih rošada. Ministar Pavić je rekorder – iz ministarstva rada je sa sobom povukao i osam službenika, dok je novi ministar rada iz HZMO-a povukao čak i svog službenog vozača.

Snimak zaslona HRT

Tiskano izdanje današnjeg Jutarnjeg lista donosi popis svih ministarskih rošada koje su nastale rekonstrukcijom Vlade u srpnju. Novi ministri su iskoristili članak 74.b Zakona o državnim službenicima u kojem stoji da prestankom mandata bivšim ministrima – prestaje mandat i njihovim suradnicima u kabinetu.

Jedini novi ministar koji za sada nije napravio niti jednu promjenu je novi ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman.

Pavić rekorder

Objavljeno tko su najnepopularniji ministri u Vladi, na visokom mjestu i Marko Pavić

Rekorder u rošadama je umirovljenicima dobro poznati ministar Marko Pavić, koji je s mjesta ministra rada i mirovinskog sustava postao ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Pavić je sa sobom u novi posao povukao osam suradnika iz bivšeg kabineta – od njih osam pet ih je završilo u novom kabinetu, a troje je zaposlio u upravama. S njim je došla i njegova dotadašnja šefica kabineta, administrativna tajnica i glasnogovornica, ali i glavni savjetnik  Miroslav Smetiško. Što se tiče suradnika bivše ministrice Gabrijele Žalac – oni su vraćeni na “prijašnje dužnosti unutar državne uprave.”

Novi ministar rada povukao čak i službenog vozača

aladrović
Ministar Aladrović: "Nastavljamo trend relativno visokih usklađenja mirovina"

Zanimljiv je i Pavićev nasljednik Josip Aladrović, koji je iz HZMOa u Ministarstvo rada sa sobom doveo novu ekipu. Povukao je Mirelu Kalcinu, koja je bila predstojnica ureda ravnatelja HZMO-a, a sada šefica kabineta. Zanimljivo, Aladrović je iz HZMO-a u Ministarstvo poveo i svog službenog vozača iz HZMO-a, očito čovjeka od povjerenja.

Iz HZMO-a su još prešli tajnica kabineta ministra koji je isti posao obavljala u HZMO-u, glasnogovornik Filip Dujmović, a premješteni su i informatički referent u službi za nabavu i informatičke poslove te viša stručna referentica u istoj službi.

HZMO je ostao “upražnjen” za Aladrovićev kadar, a Vlada je na mjesto ravnatelja postavila dotadašnjeg pomoćnika ravnatelja za ekonomske poslove Ivana Serdara koji će tek popuniti svoj tim, jer je Aladrovićeva ekipa prešla u Ministarstvo rada.

 

 

Pavić u novo ministarstvo poveo osam službenika, Aladrović iz HZMO-a doveo čak i vozača
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap