Ovrha nad mirovinama nema do listopada: Pogledajte tko će ipak biti ovršen!

Jasmina Grgurić
4. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Nakon što nam je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje jučer potvrdio da ovrha nad mirovinama neće biti dodatna tri mjeseca, danas je stigla i službena obavijest. Umirovljenici neće biti ovršeni sve do 18. listopada. No, ipak postoje i neki izuzeci iz ove mjere, donesene kako bi se građanima ublažile posljedice krize izazvane pandemijom.

banka novac bankomat

Foto: Unsplash

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavijestio je danas korisnike mirovina kojima provodi ovrhu da se produžuje razdoblje u kojem primjenjuju mjere zastoja u ovršnim postupcima prema Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Mjera vrijedi do 18. listopada 2020. godine, a donesena je skladu s Odlukom o produženju roka trajanja posebnih okolnosti koju je  donijela Vlada.

Ipak, postoje i izuzetni slučajevi u kojima ovrhu nije moguće izbjeći.

Vlada produljila obustavu ovrha nad mirovinama, evo do kada

“Za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, odnosno pri isplati mirovina u srpnju, kolovozu i listopadu 2020., HZMO će zastati  u provedbi ovršnih postupaka te neće isplaćivati ovrhovoditelju novčane iznose za koje je određena ovrha, izuzev zbog namirenja tražbine zakonskog uzdržavanja djeteta, druge tražbine kada se ovrha provodi radi namirenja budućih obroka po dospijeću, tražbine po osnovi dospjele, a neisplaćene plaće, naknade plaće ili otpremnine i ako se radi o mjerama osiguranja iz kaznenog postupka” – kazali su danas iz Zavoda za mirovinsko.

Ovrha nad mirovinama nema do listopada: Pogledajte tko će ipak biti ovršen!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap