Otkriveni novi detalji slučaja gladne umirovljenice koja je krala hranu u Bjelovaru

Jasmina Grgurić Zanze
7. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Velik interes javnosti izazvao je slučaj 71-godišnje umirovljenice iz Bjelovara koja je u tamošnjem trgovačkom centru otuđila prehrambene artikle manje vrijednosti. Riječ je o nekoliko jabuka, banana, jogurtu i kruhu. Ukradene namirnice pokušala je iznijeti preko blagajne u torbi, no zaustavio ju je zaštitar. Intervenirala je i policija, a čini se kako “bakici” ovo nije prvi put…

Ilustracija: Unsplash

Veći dio građana osudio je postupak zaštitara koji je u jednom trgovačkom centru u Bjelovaru spriječio 71-godišnju umirovljenicu u krađi nekoliko jabuka, banana, jogurta i kruha. “Baka lopov” zaustavljena je navodno na blagajni, gdje je dio proizvoda platila, a dio je bio sakriven u torbi.  Iako je riječ o vrijednosti koja ne prelazi 20 kuna, pozvana je i policija.

Čitav slučaj dobio je i nastavak, jer umirovljenici ovo nije bio prvi put. Da je gospođa već poznata policiji, jer je nekoliko puta krala hranu ne samo za sebe, nego i za mačke, doznao je RTL Direkt.

Gladna umirovljenica (71) uhvaćena u krađi par jabuka, jogurta i kruha!

“Policijski službenici  u ovom slučaju bili su dužni izaći na mjesto događaja i utvrditi identitet ove gospođe. S tim da mogu napomenuti da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju tko je i što je ukrao. Mi smo dužni tražitelju intervencije ustupiti podatke o identitetu oko eventualne privatne tužbe” –  objasnila je za RTL bjelovarska policijska službenica za odnose s javnošću Maja Barbir Grubić.

O ovom slučaju “teškog kriminala” prvi je izvijestio portal Bjelovar live nakon čega su kontaktirali naš portal, jer smo pisali o sličnom slučaju koji se dogodio u Sisku. Naime, lani u svibnju u krađi hrane u jednom trgovačkom centru uhićen je 65-godišnjak. On je ukrao prehrambene artikle u vrijednosti od nekoliko stotina kuna, jer također očito nije imao što jesti.

Za krađu hrane 71-godišnja baka odgovarat će samo ako je trgovački lanac tuži, što se ne bi smjelo dogoditi. Jedan je beskućnik u Italiji prije nekoliko godina ukrao kobasicu i sir, nakon čega se našao pred talijanskim sudom koji je odlučio da krađa hrane zbog gladi i očaja nije zločin.

Copy link
Powered by Social Snap