Gladna umirovljenica (71) uhvaćena u krađi par jabuka, jogurta i kruha!

Jasmina Grgurić Zanze
5. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Dijelom crne statistike postala je 71-godišnja umirovljenica koju je zbog pokušaja krađe nekoliko osnovnih prehrambenih namirnica policiji prijavio jedan trgovački centar u Bjelovaru. Počinila je kazneno djelo, no teško se oteti dojmu da ju je na to prisilila glad, s obzirom da artikli koje je otuđila jedva premašuju vrijednost od 20 kuna.

Ilustracija: Unspash

Kako krade prehrambene artikle, jučer poslijepodne u jednom bjelovarskom trgovačkom centru u Hebrangovoj ulici, zatečena je 71-godišnjakinja. Namirnice je prenijela u torbi pokraj blagajne, ali ju je zatekao zaštitar koji joj je artikle oduzeo” – izvijestila je danas Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

S obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci žene zbog eventualnog pokretanja privatne tužbe.

O slučaju su nas obavijestili s portala Bjelovar live, koji neslužbeno doznaje da je 71-godišnjakinja u torbu spremila dvije jabuke, nekoliko banana, jogurt i ono što je najtužnije u cijeloj ovoj priči – kruh. Vrijednost tih artikala ne premašuje iznos od 20 kuna pa je za zaključiti da je uzela ono što joj je bilo potrebno da se prehrani, pri čemu nije posegnula za artiklima veće vrijednosti.

U krađi hrane uhvaćen 65-godišnjak: "I lopovi rade do 67 godina"

Sličan slučaj dogodio se lani u Sisku, kada je u svibnju u krađi hrane u jednom trgovačkom centru uhićen 65-godišnjak. On je ukrao prehrambene artikle u vrijednosti od nekoliko stotina kuna, jer također očito nije imao što jesti.

Svakako da ništa ne može opravdati počinjenje kaznenog djela, ali ne možemo se i ovoga puta ne zapitati je li za ovu državu čovjek koji krade kruh i mlijeko kriminalac te kakvo smo društvo ako su naši stari gladni i prisiljeni krasti kako bi jeli.

Kada uzmemo u obzir podatak da preko 300 tisuća građana živi s prosječnim obiteljskim i invalidskim mirovinama od 2.000 kuna, da više od 250 tisuća njih prima onu najnižu od  1.675 kuna te da ukupno više od 640 tisuća umirovljenika ima manje do 2.500 kuna te tako mahom žive ispod linije siromaštva – nikakvo čudo.

Copy link
Powered by Social Snap