Okrutni trojac umirovljenici pokušao uzeti stan, zaključavali je, lažirali dokumente…

Jasmina Grgurić Zanze
17. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija uspjela je stati na kraj podmuklom trojcu prevaranata koji su 89-godišnjakinju umalo ostavili bez ičega pa čak i vlastitog stana. Činili su sve kako bi došli do cilja iskorištavajući njezinu poodmaklu dob i zdravstveno stanje. Stariju ženu su zaključavali, lažirali medicinsku dokumentaciju, sjeli joj na račun…

Pixabay

Muškarac od 64 godine i dvije žene (58 i 38 godina) počinili su niz kaznenih dijela na štetu 89-godišnjakinje u Zagrebu, a sve kako bi na sebe prepisali njezin stan. Zaključavali su je, koristili se njezinim podacima te krivotvorili čitav niz dokumentacije.

Pohlepna prijevara događala se od srpnja do studenoga prošle godine na području Medveščaka, gdje je 58-godišnjakinja umirovljenicu zaključavala u njezinom stanu i onemogućavala joj kontakt s bližnjima. Ona joj je sa 64-godišnjakom obećavala da će brinuti o njoj, nakon čega im je umirovljenica ustupila osobne dokumente i bankovne kartice te potpisala punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima na bankovnom računu. No, novac su podizali za vlastite potrebe te baku oštetili za više od 30.000 kuna.

Namjera im je bila puno opakija, prepisati na sebe stan za koji je 64-godišnjak obećao platiti. Sačinio je ugovor o kupnji nekretnine, no dogovorenu cijenu nikad joj nije isplatio, a prijenos vlasništva još nije realizirao.

Podizanje novca s bankomata
Evo što starije osobe nikada ne bi smjele činiti ako ne žele biti prevarene

Krajem studenoga 2020. uzeo joj je i zdravstvene dokumente te se lažno predstavio kao njezin sin. Na taj je način krivotvorio i ovjerio medicinsku dokumentaciju koju je potom lažno predočio zaposlenicima nadležnih službi. Oni su u zabludi na temelju lažno predočenih podataka promijenili liječnika za umirovljenicu. Tu nastupa 38-godišnja zdravstvena radnica koja nakon toga sastavlja krivotvorenu medicinsku dokumentaciju i konstatira lažnu dijagnozu oštećene, a što ovjerava svojim pečatom i potpisom, iako od lažno dijagnosticirane bolesti 89-godišnjakinja nikada nije bolovala niti je 38-godišnjakinja nad njom obavila liječnički pregled.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap