Odličan božićni poklon: Učenice uljepšavale korisnike Doma za starije u Dubrovniku

Ana Kanazir
25. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Učenice Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik su odlučile uljepšati blagdane umirovljenicima u Domu za starije osobe Dubrovnik. Otprilike 20 kozmetičarki i frizerki u pratnji nastavnica su uređivale korisnike doma kako bi ih malo razveselile prije blagdana.

Dom za starije Dubrovnik

Uređivanje korisnika Doma za starije Dubrovnik | foto: DuList

Nekada je potrebno samo malo pažnje da se vrati osmijeh na lice osobama, pogotovo starijim osobama, a to dokazuje i lijepa gesta učenica iz Dubrovnika. Korisnici doma su dobili nove frizure, novi izgled noktiju, ali i masažu.

matulinina srca
Umirovljenici su u Sv. Filip i Jakovu dobili besplatne frizure, pedikure i kozmetičke savjete

Iako ovo nije prva ovakva akcija u gradovima diljem Hrvatske, svakako zaslužuje svaku pohvalu. Kao što smo već pisali ovdje, sličnu stvar su napravile i učenice škole u Sv. Filip i Jakovu koje su iznenadile korisnike ondašnjeg Doma za starije. Sada su se na isti korak odlučile i učenice iz Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik.

Predvođene nastavnicama Laurom Čavarom, Marinom Biočić i Ivonom Vujičić, djevojke su stigle u Dom kako bi umirovljenicama, ali i umirovljenicima osigurale pravi tretman uljepšavanja. Tako su dobili nove frizure, masažu, novu boju na noktima, a korisnici su, kao što se može vidjeti na fotografijama, uživali.

– Dolazi Božić. Htjeli smo razveseliti korisnike u ovo blagdansko vrijeme. Dobra je ovo prilika da učenici usvoje znanje i iskustvo, kao i da se nauče humanitarnom radu. Neka vide da s malo uloženog vremena i pažnje mogu nekoga razveseliti, naglasile su nastavnice za DuList.

Kako je uljepšavanje izgledalo, pogledajte na fotografijama:

 

Copy link
Powered by Social Snap