Umirovljenici su u Sv. Filip i Jakovu dobili besplatne frizure, pedikure i kozmetičke savjete

Ana Kanazir
12. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenici s područja Općine Sv. Filipa i Jakova jučer su od 9:00 do 13:00 sati mogli uživati u uređivanju u Staroj školi- Vijećnici. Dobili su besplatnu frizuru, pedikuru, savjete, mjerenje šećera u krvi i mjerenje krvnog tlaka u sklopu humanitarne aktivnosti pod nazivom „Matulinina srca“ koju provodi zadarska Obrtnička škola Gojka Matuline. Ovime su učenici trećeg, završnog razreda ove škole dobili priliku pokazati svoje znanje u praksi.

Osim učenika, u ovoj su akciji sudjelovale i aktivistice EU projekta „Zaželi Sv. Filip i Jakov”. Obrtnička škola slične aktivnosti provodi i na području drugih manjih mjesta Zadarske županije, a uvijek se održavaju aktivnosti koje se odnose na osobe starije dobi, ali i djecu s posebnim potrebama.

Dvostruka korist akcije

– Inače, posjećujemo domove za starije i nemoćne u Zadru i Zadarskoj županiji, uvijek smo toplo primljeni. Sudjeluju svi smjerovi, frizeri, pedikeri i kozmetičari. Radi se pedikura, manikura, rješavamo i medicinske probleme kao urasli nokti, kurje oči, zadebljanja noktiju i tako dalje. Isto tako i frizure, a što se tiče kozmetike, ne možemo baš tu nešto napraviti jedino dajemo savjet koju kremu za kožu ili lice koristiti, za čišćenje kože, rekla je stručna učiteljica pedikerka Anđela Šarić za B-portal.

Umirovljenici su imaju priliku sudjelovati u besplatnom uljepšavanju, a po njihovim osmijesima je vidljivo da su stvarno uživali. Koristi su imali učenice i učenici škole koji imaju izuzetnu priliku steći iskustvo rada s pravim ljudima jer se u školama radi na lutkama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap