Obogatili se u tili čas: Prevaranti na isti trik od četvero umirovljenika uzeli nekoliko stotina tisuća kuna

Milan Dalmacija
8. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija je samo u ponedjeljak zabilježila četiri prijevare na štetu starijih osoba. Prevaranti su ranije telefonom pozivali umirovljenike, predstavljali se kao službene osobe i tražili novac na provjeru. Potom bi dolazili na kućne adrese, uzimali novac i potom ga ne bi vratili.

Policija | Pexels

Policija | Pexels

Zagrebačka je policija u ponedjeljak zabilježila niz prijevara na štetu umirovljenika. Modus operandi je bio isti. Prevaranti su građane najprije zvali telefonom te im se predstavljali kao službene osobe. Najavili bi im da će netko doći do njih kako bi provjerio je li njihov novac krivotvoren.

U samo sat vremena zabilježene su dvije prijevare u Novom Zagrebu. Nepoznata ženska osoba je nazvala najprije 86-godišnjaka, a potom i 83-godišnjaka. Nedugo nakon poziva na vrata im je došao nepoznati muškarac. Od prve žrtve je uzeo nekoliko desetaka tisuća, a od druge nekoliko stotina tisuća kuna.

Ista se stvar dogodila u Dubravi, gdje je nepoznati muškarac došao u dom 84-godišnje žene i lažno se predstavio kao policajac, a ona mu je, prema ranijem dogovoru putem telefona, predala nekoliko desetaka tisuća kuna. Jednom 89-godišnjaku se nepoznata žena telefonom predstavila kao zaposlenica financijske institucije. Potom je došla na njegovu adresu i, navodno zbog provjere novčanica, uzela nekoliko stotina tisuća kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap