Nova promjena na bankomatima: Od danas ćete novce s bankomata drugih banaka podizati uz proviziju

Ana Kanazir
16. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

S obzirom na to da se po novome svugdje plaća samo u eurima, možda ćete nekada trebati i podići novac s bankomata. Ipak, i ovdje od danas vrijede nova pravila. Ako podižete novac na bankomatima drugih bankama biti će vam naplaćena i naknada. S druge strane, kada podižete novac na bankomatima svojih banaka, naknade i dalje nema.

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Od danas je na snazi još jedna promjena vezana uz novu valutu. Naime, nakon što se svugdje plaća samo u eurima, o čemu smo pisali ovdje, od danas je promjena nastupila na bankomatima.

Razmjena kovanica kuna u Fini nije dobra ideja: Evo i zašto

Kako navode iz Hrvatske udruge banaka, zaključno sa subotom, eurima je opskrbljen 3.831 bankomat, a sve do 1. travnja će se moći isplaćivati samo novčanice od 10 i 20 eura, o čemu smo pisali ovdje, dok će se novčanice od 50 eura isplaćivati tek ako bankomati imaju za to određene tehničke mogućnosti ili kada će netko zatražiti isplatu veću od 150 eura, prenosi N1.

Podsjećamo kako i dalje možete zamijeniti kune u euro bez naknade u poslovnicama banke, dok se u pošti i FINA-i uzima naknada kada mijenjate više od 100 novčanica i kovanica. I sami smo mijenjali kune u eure u poslovnici FINA-e, a naše iskustvo možete pročitati ovdje.

S druge strane, Hrvatska narodna banka će mijenjati kune u eure do 1. siječnja 2024. godine i to bez naknade. Odnosno, kovanice kune se mogu mijenjati do 31. prosinca 2025. godine, dok se novčanice kune mogu mijenjati bez vremenskog ograničenja.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap