Nepravilnosti u Hrvatskoj pošti: Nije dostavljeno oko 500 pošiljki, a za to se navode neobični razlozi

Ana Kanazir
18. listopada 2022.
Novosti
A- A+

HAKOM je objavio rezultate inspekcije koja je provedena krajem svibnja i početkom lipnja u dva poštanska ureda u Dalmaciji, točnije u Biogradu na Moru i u Solinu. Otkriveno je da se određeni broj pošiljaka nije isporučio na navedene adrese, već je u poštanskim uredima bio i do tri tjedna.

poštanski ured

Foto: Press

Inspekcija je tako u navedenim uredima pronašla više od 500 pisama koja nisu bila dostavljena. U Biogradu na Moru je zatečeno više od 300 pošiljaka koji su tamo stajali oko 11 dana, dok u Solinu 200 pisama nije bilo uručeno, a tamo su stajala i do tri tjedna.

Hrvatska pošta
Hrvatska pošta ima nove cijene određenih poštanskih usluga, evo o čemu se radi

Imaju vrlo logična opravdanja

Kao što smo pisali ovdje, Hrvatska pošta je povisila cijene svojih usluga, odnosno cijena usluge slanja pisma do 50 grama te razglednica i čestitaka će po novome iznositi 3,55 kuna, odnosno 0,47 eura. Ipak, povećanje cijena očito ne znači da ćete svoje pošiljke dobiti na vrijeme.

Nakon što je inspekcija upozorila djelatnike na utvrđene pogreške, oni su se pokušali opravdati bolovanjem poštara, dolaskom novih i neiskusnih poštara kao i promjenama naziva ulica. Dodali su i kako 2.500 poštara svaki dan dostavlja više od milijun pošiljaka te kako nekoliko stotina pisama nisu osnova za zaključke o kvaliteti dostave na razini cijele Hrvatske.

Ipak, dan nakon posjeta inspekcija su iz pošte dostavili problematične pošiljke, navodi Telegram.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap