Korisnicima doma Noni stigla prva pisma, a za baku Carmen posebno iznenađenje!

Jasmina Grgurić Zanze
11. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Desetak korisnika zagrebačkog obiteljskog doma “Noni” predstavilo se na društvenim mrežama javnosti kroz fotografije na kojima drže plakate s ispisanim interesima. Cilj im je u vrijeme izolacije pronaći nove prijatelje koje su pozvali da im pošalju pismo. Inicijativa je već u prvim danima urodila plodom. Crtežima i lijepim riječima razveseli su ih učenici Salezijanske osnovne škole, a posebno iznenađenje stiglo je i za baku Carmen.

Gospođi Carmen stigao poklon Glorije (Foto: Dom Noni)

Samo nekoliko dana nakon što se desetak korisnika obiteljskog doma “Noni” predstavilo javnosti putem društvenih mreža sa željom da u izolaciji preko pisama steknu nova prijateljstva, stigla im je prva pošiljka crteža, lijepih riječi, poklona i iznenađenja u blagdansko vrijeme koje provode odvojeni od bližnjih.

Ono najveće došlo je za gospođu Carmen koja je prilikom predstavljanja na plakat napisala da traži nekoga tko voli čitati Gloriju. Njezin apel nije promaknuo ni redakciji omiljenog joj magazina pa je tako postala zvijezda novog broja, dobila pretplatu i razne poklone za nju i sustanare.

Gospođa Carmen voli Gloriju (Foto: Dom Noni)

Lijepa gesta doma za starije: Razveselite naše korisnike, pošaljite im pismo!

“Bilo je super. Ujutro smo išli dijeliti kavu, poklone i prva pisma. Šećer na kraju bila je Carmen koja je dobila i najveći poklon. Polako je vadila i samo se čudila ‘Kaj sve to?’. Jako su joj se svidjeli pokloni, a pretplata na Gloriju ju je oduševila. Pročitala je i rukom ispisano pismo, koje je priloženo uz poklone. Zajedno smo onda gledale u novinama da Carmen i vidi gospođu Alenku koja joj ga je napisala”, kazala je za Gloriju studentica Anđela Sirovina koja radi u domu njezinih roditelja te je inicijatorica inicijative sklapanja prijateljstava putem pisama.

“Kao da mi je rođendan”- izjavila je baka Carmen.

Korisnici u blagdansko vrijeme, koje ne mogu provoditi s bližnjima i upoznavati ljude, i dalje željno iščekuju pisma i nova poznanstva. Inicijativu je prepoznala i Hrvatska pošta pa je tako osigurala besplatne markice i omotnice te uslugu slanja pisama za korisnike doma Noni.

Dragi naši! Jutros su se dijelila prva pisma i to ona od učenika iz Salezijanska osnovna škola. Pisma su razveselila sve…

Objavljuje Obiteljski dom za starije i nemoćne “Noni”Srijeda, 9. prosinca 2020.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap