Nemojte propustiti ovu priliku: U jednom gradu se dijeli sjeme starinskih i egzotičnih rajčica

Luka Kalac
1. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Ako vam nedostaje izvorni okus i miris prave rajčice, spremite se jer ove subote se na osječkoj tržnici održava besplatna podjela sjemena ukusnih, starinskih i egzotičnih rajčica. Predviđeno trajanje je od 9 do 13 sati, a postoji mogućnost da se u slučaju povećanog interesa trajanje i produži. Ipak, za sve se treba prijaviti na određenoj stranici.

povrće na tržnici Osijek

Povrće na tržnici | Foto: Mirovina.hr

Gotovo je nemoguće zamisliti ljetni ugođaj bez svježih rajčica. Unatoč tome što nam je u današnje vrijeme ona dostupna tijekom cijele godine, ljubitelji okusa prave rajčice ponajprije uživaju u najtoplijem dobu godine, točnije od lipnja do rujna. Tim povodom su svi ljubitelji ploda ove biljke pozvani na besplatnu podjelu sjemena kako bi uživali u potpunosti u namirnici koja je gotov neizostavan dio svakog ručka. Više o uzgoju rajčice možete pročitati ovdje.

Savjeti kumice s Dolca o pravljenju domaćeg kečaša
Video: Kumica s Dolca je s nama podijelila tajnu ukusnog domaćeg kečapa

Besplatna podjela sjemena rajčica

Na Facebooku je objavljen događaj pod nazivom ‘Volim rajčice – podjela sjemena ukusnih/starinskih/egzotičnih rajčica u Osijeku 2024.‘ koji će se održati u subotu, 2. ožujka 2024. godine na osječkoj tržnici od 9:00 sati, a predviđa se trajanje do 13:00 sati. Istaknuto je i to da postoji mogućnost da zbog povećanog interesa traje i duže od predviđenog.

– Voliš rajčice?! Želiš jesti one dobre stare sorte rajčica, dok su još imale okusa, ili superukusne sorte za koje niste ni imali pojma da postoje?! Onda se prijavite za sjeme starih i egzotičnih sorti rajčice (iz cijelog svijeta), stoji u opisu ovog događaja na Facebooku.

Imajte na umu da je riječ o u potpunosti besplatnoj podjeli sjemena u Osijeku. Ovaj događaj će se održati u subotu 2. ožujka u trajanju od 9:00 do 13:00 sati.

Evo kako se možete prijaviti

Organizatori su na Facebooku naglasili kako postoji mogućnost duljeg trajanja ovog događaja na glavnoj osječkoj tržnici na Gajevom trgu. Riječ je o takozvanom EKO trgu, iza klupa s cvijećem.

Kako ne biste gubili vrijeme tražeći točnu lokaciju na osječkoj tržnici, možete je pogledati ovdje. Ako želite sudjelovati na ovom događaju, možete se prijaviti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap