Nemaju pametnijeg posla: Sud kaznio djedicu (84) jer je glasno slušao muziku

Jasmina Grgurić
30. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatsko pravosuđe radi punom parom, barem kada je o sitnim prekršajima riječ. Tako je Općinski prekršajni sudu u Splitu ovih dana krivim proglasio 84-godišnjaka. Djedica mora platiti oko 500 kuna kazne i sudskih troškova jer je jedne ljetne večeri preglasno slušao muziku. Policija mu je pritom oduzela i kućno kino s kojim, da bi stvar bila bolja, ovaj prekršaj uopće nije počinio. Također, ranije nije kažnjavan, ali glasna glazba smetala je susjedi. Što o svemu misli splitski umirovljenik najbolje je dao do znanja tako što se na ovako značajnom ročištu – nije ni pojavio!

Ilustracija: Rawpixsel

Hrvatski građani mogu mirno spavati, jer pravosuđe radi kao švicarski sat, barem u slučaju sitnih prekršaja. Naime, Općinski prekršajni sud u Splitu ovih je dana krivim proglasio 84-godišnjeg djedicu jer je jedne ljetne večeri preglasno slušao glazbu. Smetalo je to njegovoj susjedi pa vremešni gospodin sada mora platiti oko 500 kuna kazne i sudskih troškova.

Da bi stvar bila bolja, policija mu je oduzela kućno kino, iako navedeni prekršaj s njim uopće nije počinio. Umirovljenik koji nikada ranije nije kažnjavan nije se ni pojavio na raspravi, čime je najbolje izrekao svoj stav o ovako značajnom sudskom postupku.

sudac
Bizaran slučaj: Sud ga kaznio jer nije sredio lažnu mirovinu, a primio je novce za tu uslugu

Kao svjedokinja saslušana je njegova susjeda, posvjedočivši da je on u svom stanu u potkrovlju preglasno slušao muziku, i to ne jednom. Inače, ona ga je očito i prijavila jer je policija po dolasku na mjesto “zločina” s njom razgovarala. Glazba se navodno čula u zgradi i izvan nje, a nastavlja bi se i po noći.

Splitski umirovljenik M.R. (84) kriv je zbog narušavanja javnog reda i mira, jer je u lipnju prošle godine u svom  stanu glasno puštao glazbu koja je ometala mir i noćni odmor stanara, ljeti oko 22 sata. Mora stoga platiti 378 kuna kazne i 150 kuna sudskih troškova.

Također, mora mu se vratiti jedno mikro kućno kino s pripadajućim zvučnikom crne boje, jer ono nikakve veze, ustanovio je sud, nema s ovim prekršajem.

Optužni prijedlog protiv njega podnijela je Policijska uprava splitsko-dalmatinska koja je provela postupanje “kobne” večeri.

Nemaju pametnijeg posla: Sud kaznio djedicu (84) jer je glasno slušao muziku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap