Najstariji vozač u Hrvatskoj ima 99 i nikada nije skrivio prometnu nesreću

Josip Mihaljević
13. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Baš kada su svi pomislili kako je možda Joža Manolić najstariji vozač u Hrvatskoj, ekipa s RTL-a je pronašla pravog rekordera. Stariji je od Manolića tek 12 dana, vozi više od pola stoljeća i nikada nije skrivio prometnu nesreću.

toni gregorić

Foto: Anton Toni Gregorić | RTL screenshot

Baš kada je popularni umirovljenik Toni “izašao iz mode”, RTL je pronašao još jednog, doduše malo skromnijeg. Riječ je o Antonu Toniju Gregoriću, 99-godišnjaku koji slovi za najstarijeg aktivnog vozača u Hrvatskoj.

Vozački ispit položio je u 40. godini života, dakle prije gotovo šest desetljeća, a automobili mu nikada nisu bili posebice važni – oni su potreba, kaže.

“Meni je važno da ja mogu nju zapeljati na prvu pomoć, kod doktora, špežu napravit – drugo me ne interesira”, kaže Toni.

Kaže da razumije ljude koji kažu – “gle ga, ima 99 godina i još vozi”, ali budući da je i dalje poprilično vitalan, hoda bez štapa i ne mora nositi naočale, na takve objede odbacuje rukom:

“Ja ne bi išao na cestu da ne mogu, ni slučajno, ni slučajno… Ali evo, ja osjećam da još uvijek mogu voziti”, kaže umirovljenik.

Titula “najstarijeg vozača u Hrvatskoj” ga uopće ne interesira, iako je priznao da bi mu možda više godila titula najmlađeg vozača.

U impresivnom vozačkom stažu, nije skrivio niti jednu prometnu nesreću, a za sve vozače ima jednostavan savjet:

“Da voze po propisima. Kada voze da ne piju. Apsolutna opreznost, telefone nek puste u stranu i neka koncentrirano voze – ništa drugo! Poštuj svakoga i gotovo “, kazao je.

Vozačku dozvolu je obnovio u siječnju, a vrijedit će mu do siječnja 2020. godine. Ali tada ju više neće obnavljati, kazao je.

Najstariji vozač u Hrvatskoj ima 99 i nikada nije skrivio prometnu nesreću
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap