Na natječaju za najljepšu okućnicu i balkon Trogira, prvo i drugo mjesto su odnijele dvije umirovljenice

Ana Kanazir
21. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

U Trogiru je Turistička zajednica prvi puta organizirala Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2023. godini na području grada Trogira. Među pobjednicima su i dvije umirovljenice, Marija Berket, koja je osvojila nagradu za 2. mjesto u kategoriji ‘Balkon i prozor’ i Dinka Borjan, dobitnica nagrade za 1. mjesto u kategoriji ‘Vrt i okućnica’.

nagrađene umirovljenice u Trogiru primaju nagradu/njihove nagrađene okućnica i vrt, odnosno balkon i prozor

Nagrađene umirovljenice u Trogiru | Foto: Turistička zajednica Trogir

Lijepi vrt, ali i balkon mogu znatno promijeniti izgled cijele kuće ili zgrade. Dobro to znaju i umirovljenice koje su žiri oduševile svojim cvjetnim aranžmanima oko svojeg doma. Uz važno priznanje, pobjednice su dobile i novčanu nagradu. Tako je prvonagrađena Dinka dobila nagradu od 700 eura, dok je Marija dobila nagradu u iznosu od 500 eura.

Pričali smo s vlasnicom najljepšeg balkona: 'Cvijeće zahtjeva brigu, novce i najvažnije - pravu ljubav'

Kako kažu iz Turističke zajednice grada Trogira sve je krenulo na prvi dan proljeća, kada je Natječaj i otvoren. Natjecatelji su se mogli prijaviti u dvije kategorije, ‘Balkon i prozor’ i ‘Vrt i okućnica’, a glavni cilj ovog natjecanja je bio potaknuti građane na stvaranje kreativnih rješenja u uređenju okućnica i balkona kako bi se doprinijelo zelenijem i uređenijem mjestu za život. Uz to se htjela iskazati i konkretna akcija sa svrhom dugoročnog i održivog očuvanja okoliša grada Trogira i okolice. Dodatni poticaj prijaviteljima je bila i novčana nagrada od 300 do 700 eura, ovisno o mjestu koje su zauzeli.

Kod odabira su morali biti zadovoljeni određeni kriteriji, a pobjednike je biralo stručno Povjerenstvo, kao i publika na Facebook stranici Turističke zajednice. Umirovljenica Marija Berket je dobitnica nagrade za 2. mjesto u kategoriji ‘Balkon i prozor’, a umirovljenica Dinka Borjan je osvojila 1. mjesto u kategoriji ‘Vrt i okućnica’. Novčane nagrade su im dodijeljene u Salonu Grada Trogira, a dobile su i divan buket cvijeća čiji se sukulenti mogu ponovno posaditi.

Osim ovih umirovljenica, poseban balkon u Zagrebu ima i Jasenka Marija Kaštelan koja na pet kvadrata prostora ima više od 100 biljaka, a čiju priču možete vidjeti ovdje.

Kako izgledaju vrt i okućnica, ali i balkon i prozori umirovljenica, možete vidjeti u galeriji ispod:

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap