Most objavio listu za europske izbore: Petrov na prvom mjestu, ali ne želi u Bruxelles

Josip Mihaljević
27. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Most nezavisnih lista danas je objavio svoju listu kandidata za predstojeće europske izbore. Od stranaka koje po anketama prelaze izborni prag čeka se još samo HDZ.

mostovci

Foto: FB stranica ‘MOST nezavisnih lista’

Most nezavisnih lista danas je u Zagrebu predstavio listu kandidata za izbore članova u Europski parlament.

Na prvom mjestu nalazi se predsjednik stranke Božo Petrov, koji je ipak izjavio kako neće ići u Europski parlament čak i ako bude izabran. Smatra da je pred njim još puno važnih političkih bitaka u domaćoj politici.

“Svojim mjestom na listi želim poslati poruku koliko su nam ovi izbori bitni za političku budućnost Hrvatske”, izjavio je.

Lista je sljedeća:

1. Božo Petrov

2. Sonja Čikotić

3. Ivan Prskalo

4. Ines Strenja

5. Ružica Vukovac

6. Robert Podolnjak

7. Ljubica Ambrušec

8. Nizar Shoukry

9. Ivan Bekavac

10. Mato Tomljanović

11. Ivan Matić

12. Miro Bulj

Nikola Grmoja: Most neće zaboraviti svoje gradove i sela u Europi

Most je prema najnovijoj anketi četvrta politička snaga u zemlji što bi im trebalo dati barem jedan mandat. Ali ciljaju na dva, kazao je Božo Petrov.

Iako postoje pravila u izborima, Most je najavio kako će u slučaju osvajanja mandata poslati one kandidate koji osvoje najviše preferencijalnih glasova na listi. Tako da je poredak samo formalne naravi:

“U Europski parlament će ići oni koji dobiju najviše preferencijskih glasova, neovisno o tome jesu li prešli preferencijalni prag ili ne. Smatram da je to korektno i prema građanima i prema kandidatima na listi”, kazao je Petrov.

Petrov se na listi nalazi, iako osobno ne planira u Bruxelles, čak i ako bude izabran. Smatra da građani svojim izlaskom pokazuju kakvoj Hrvatskoj pripadaju i kakvu Hrvatsku žele:

“Ili ste za ovakvu vladajući politiku ili ste protiv. Nema između. Ako zamišljate Hrvatsku onakvom kakvu imate danas, gdje vam ponovno trebaju partijske iskaznice da biste našli zaposlenje ili gdje se jedna afera treba proizvesti da bi se sakrila prethodna, onda ne trebate ništa napraviti. Ostanite kod kuće, nemojte izaći na izbore, ostatak posla će doraditi njihova mašinerija”, poručio je Petrov.

Među predstavljenim kandidatima ima i novih i starih lica stranke, a saborski zastupnik Nikola Grmoja je izjavio kako će Most štititi gradove i sela iz kojih dolaze i u dalekoj Europi.

“Most neće zaboraviti svoje gradove i sela u dalekoj Europi, niti će biti omamljen slatkim riječima eurobirokrata. Navikli smo na jednog a u Hrvatskom saboru i obećavam da ćemo jednako ustrajno hrvatske interese braniti i u Europskom parlamentu, baš kao i Hrvatskom”, kazao je.

Most objavio listu za europske izbore: Petrov na prvom mjestu, ali ne želi u Bruxelles
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap