Morski plodovi i klasik za desert: Umirovljenica Mirjana umalo preuzela vodstva u ‘Večeri za 5 na selu’

Milan Dalmacija
7. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Dok je umirovljenica Marija nakon svoje večere zatrpana pohvalama, ali i zahtjevima za recept svog deserta, druga umirovljenica Mirjana, odlučila je pripremiti večeru od morskih plodova te jedan klasik za desert. Ostali natjecatelji showa ‘Večera za 5 na selu’ imali su svojih primjedbi, no dobro su se zabavili, pa je Mirjana dobila vrlo dobra 34 boda.

U utorak je svoje kulinarsko umijeće pokazala umirovljenica Mirjana Pogarčić | Foto: RTL

Riječki tjedan popularnog RTL-ovog kulinarskog showa “Večera za 5 na selu” započela je 75-godišnja umirovljenica Marija Bičanić. Nakon što je dobila 35 bodova za svoju večeru te pohvale ostalih sudionika za desert nije joj prestao zvoniti mobitel.

U duhu Slovačke: Umirovljenica Marija pripremila večeru u kojoj je dominirao desert i puno zabave

Među prvima joj se javio njen partner iz kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj”, Ante Batinić, s kojim je spravljala specijalitete punih 20 epizoda.

– Dosta njih me i sada zvalo i čestitalo mi na sudjelovanju u “Večeri”. Javio se i Ante. I dalje smo u kontaktu i on mi je sinoć odmah čestitao na večeri. Kada mu prošle godine rodio sin, ja sam mu poslala poklončić. On me još uvijek zove “baka” i tako je bilo i jučer, rekla je Marija Bičanić.

Dodala je kako je unuci već nagovaraju da im skuha sve što je imala na meniju u showu, što ju posebno veseli.

Rapsodija morskih plodova

A priliku da pokaže svoje kulinarske vještine je u utorak dobila još jedna umirovljenica, 69-godišnja Mirjana Pogarčić iz Kastva. Ona je ostale sudionike dočekala u svom stanu te im pripremila bogatu večeru od morskih plodova. Zabave također nije nedostajalo.

Uz glazbu Dua Luce – Šorda i liker od ružinih latica, pripremila je predjelo nazvano Rapsodija morskih plodova na crnoj školjci. Jelo se sastojalo od paštete od tunjevine i krakova liganja pripremljenih na salatu.

'Večera za 5 na selu' u znaku umirovljenika: Ovog tjedna natjecat će ih se troje

– Izgledalo je jako lijepo servirano i mirisalo je jako lijepo, komentirala je umirovljenica Marija.

Glavno jelo bilo je u istom tonu, punjeni škartoc s morskim delicijama. Kao i u predjelu, bilo je punjenih lignji i krumpira. Prilog je bila salata.

‘Dobro, solidno, kulturno’

Umirovljenica Marija dala je svoj prvi prigovor, ocijenivši da je lignja bila previše zapečena. Robert je, pak, glavno jelo ocijenio suhim. No, čini se da je i domaćica toga bila svjesna. Nastojala je popraviti dojam desertom. Odlučila se za jedan klasik – štrudlu od višanja s pekmezom i šlagom.

– Desert nije bio dobro serviran, bio je kao nabacan zbrda zdola. Falilo je šećera, rekla je Marija, dok je Robertu štrudla bila “kiselkasta”, a Željku je džem bio – suvišan.

Mirjana je dobila bod manje od Marije. | Foto: RTL

No, na kraju su ipak stigli svirači s kojima su natjecatelji i zapjevali, pa je ukupni dojam, kako su rekli Robert i Željko, “dobro, solidno, kulturno”. Ipak, nešto lošije glavno jelo i desert Mirjani su donijeli 34 boda, jedan manje od Marije. Marija i Robert su joj dali osam bodova, a Štefan i Željko devet.

– Glavno jelo bilo je presuho, a desert prekiseo, objasnila je Marija, a Željko je zaključio: “Kolač mi se nije svidio, mislim da je Mirjana imala tremu pa nas nije vodila kroz večeru.”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap