‘Večera za 5 na selu’ u znaku umirovljenika: Ovog tjedna natjecat će ih se troje

Milan Dalmacija
5. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

U kulinarskom showu ‘Večera za 5 na selu’ ovog će se tjedna natjecati čak troje umirovljenika. S obzirom na to da dolaze s riječkog područja, natjecat će se u pripremi mediteranskih specijaliteta i plodova mora. Kakav god bio ishod na dvoje od njih bit će ponosni u Matici slovačkoj, čiji su oni članovi.

Među natjecateljima u kulinarskom showu Večera za 5 na selu je i troje umirovljenika | Foto: RTL

“Večera za 5 na selu” poznati je kulinarski show koji se već nekoliko godina prikazuje na RTL-u. U njemu kulinarske i društvene vještine pokazuju kandidati iz svih krajeva Hrvatske. Među njima je sve više umirovljenika, a ovoga tjedna će ih se natjecati čak troje.

Iz Crikvenice dolazi 75-godišnja Marija Bičanić. Na show se prijavila zbog ljubavi prema kuhanju, koju je pretvorila i u hobi, jer se u slobodno vrijeme bavi kuhanjem i spremanjem kolača. Voli tradicionalna i mediteranska jela. Svoje umijeće već je pokazala u showu “3, 2, 1 kuhaj”. Vrlo je aktivna i energična te je članica Matice slovačke u Rijeci.

Natjecanje u mediteranskoj kuhinji

Baka Marica (74) oduševila goste u emisiji 'Večera za pet na selu', a pripremila im je pravu domaću gozbu

U showu se natječe i njen kolega iz Matice slovačke, 66-godišnji Štefan Šurjanski iz Jadranova. Ljubitelj je rock glazbe, šetnji, sporta, ali i ribolova. Obožava kuhanje, a majstor je za deserte.

Najbolju večeru za 5 na selu pokušat će spraviti i 69-godišnja Mirjana Pogarčić iz Kastva. Osim kuhanja obožava i pjevati. No, ipak preferira mediteransku kuhinju. Često sprava morske specijalitete, uglavnom ribu. Osim hrane, bitna joj je i dekoracija stola te atmosfera uz klapsku pjesmu.

Natječu se i dvojica vozača

Uz troje umirovljenika natjecat će se i dvojica vozača. Iz Kastva dolazi Željko Marković koji se kuhanjem bavi u slobodno vrijeme, odnosno kad nije za volanom. U “Večeru za 5 na selu” ga je prijavila djevojka. Ljubitelj je mesa, pogotovo roštilja, a važno mu je i da se drugi potrude oko jela. Njegov kolega Robert Kožul dolazi iz Rijeke, a osim kuhanja, radi i kao DJ. Stoga će atmosferi na večerama pridavati najviše pažnje.

“Večera za 5 na selu” se emitira radnim danima u 20.15, a reprize su u 15.40. Ako ih ne stignete pogledati na televiziji, uvijek možete na RTL Playu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap