U duhu Slovačke: Umirovljenica Marija pripremila večeru u kojoj je dominirao desert i puno zabave

Milan Dalmacija
6. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Marija Bičanić dobila je 35 bodova za svoje jelo u kulinarskom showu ‘Večera za 5 na selu’. Odlučila je spraviti slovačke specijalitete, koji se, osim deserta, nisu pretjerano svidjeli ostalim natjecateljima. No, sve je izvukla odlična atmosfera, uz pjesmu, svirku i slike koje je domaćica podijelila ostalima.

Umirovljenica Marija spravila je prvu večeru u ovom tjednu | Foto: RTL

Ovoga se tjedna u popularnom RTL-ovu kulinarskom showu “Večera za 5 na selu” natječe čak troje umirovljenika s riječkog područja. Prva je priliku pokazati svoje kulinarske vještine dobila 75-godišnja Marija Bičanić iz Crikvenice. Ona je članica Matice slovačke u Rijeci, gdje je ugostila ostale natjecatelje i pripremila im slovačku večeru.

Desert kao šećer na kraju

'Večera za 5 na selu' u znaku umirovljenika: Ovog tjedna natjecat će ih se troje

Za predjelo, Marija je spravila Slovački zalogajčić, koji se inače radi od krumpira, češnjaka i jogurta. Iako simpatičnog naziva, ovo predjelo se nije dojmilo natjecateljima. Uglavnom su se složili da je bilo prejednostavno, odnosno “ništa spektakularno”.

Glavno jelo bilo je Bakin specijalitet – ukusne teleće šnicle s njokima. Natjecatelji su pohvalili dekoraciju tanjura i meko meso, no umirovljenica Mirjana je primijetila da su njoki bili žilavi.

Za kraj – desert. Torta nazvana Slatki poljubac, koju obožavaju Marijina unučad, pokupila je i simpatije natjecatelja.

– Izgleda super, Marija je prava kuharica. Okus je bio super, komentirao je odmah Štefan, a Željko se nadovezao: “Kolač mi je najbolji dio večeri, dva komada sam pojeo, no nisam mjerodavan jer je meni svaki kolač dobar.”

Pjesma, svirka i slike

Marija se pokazala i kao prava domaćica. Ostale je natjecatelje dočekala sa sirom i pićem dobrodošlice. Zapjevala im je i pjevačka skupina Slovenka. Nakon večere zasvirao je i KUD Zametski koren, a svi sudionici su dobili i prigodne slike koje je sama nacrtala. Stoga atmosfera prije ocjenjivanja nije mogla biti loša.

Marija je za svoju ocjenu dobila 35 bodova | Foto: RTL

A 75-godišnja umirovljenica dobila je 35 bodova. Sudionici su je pohvalili zbog deserta i dobre atmosfere, ali morali su prigovoriti zbog predjela i žilavih njoka. Osam bodova dobila je od Mirjane i Roberta, devet od Željka, a 10 od Štefana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap