Moja mirovina: 54 milijuna kuna za informiranost građana o mirovinskim pravima

Jasmina Grgurić
22. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“ ukupne vrijednosti 54.095.820,01 kuna, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, potpisan je danas u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Foto: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika Iskra Primorac i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su danas ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“.

Ugovor je vrijedan 54.095.820,01 kuna te sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Predviđeno trajanje projekta je 46 mjeseci, a osnovni cilj je povećanje učinkovitosti i djelotvornosti REGOS-a kao javnog servisa građana te pružanje pravodobnih i kvalitetnih usluga korisnicima u području mirovinskog osiguranja. Provedbom operacije će se jačati mirovinska pismenost građana i informiranost osiguranika individualne kapitalizirane štednje o mirovinskim fondovima, te ljudski, procesni i tehnološki kapaciteti REGOS-a za pružanje novih i unaprijeđenih usluga korisnicima, priopćilo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

„Projektom će se doprinijeti povećanju povjerenja i potpore hrvatskom mirovinskom sustavu, putem dostupnih sveobuhvatnih i transparentnih informacija o individualnim pravima iz mirovinskog sustava te kvalitetnih novih usluga koje omogućuju jednostavan način ostvarivanja tih prava“ – naglasio je Aladrović.

Ravnateljica Primorac je naglasila kako kroz provedbu ovog projekta, uvođenje informativnih centara, digitalizaciju poslovnih procesa REGOS, zajedno s HZMO-om, postaje partner korisnika u planiranju njihove budućnosti.

„Naš cilj je potaknuti građane da razgovaraju s nama o svojoj budućnosti, približiti mirovinski sustav korisnicima i olakšati pristup informacijama” -dodaje Primorac.

Projekt uključuje uspostavu Mirovinskih informativnih centara u četiri velika hrvatska grada, razvoj portala „Moja mirovina“ i mobilne aplikacije „mREGOS“,  te edukaciju zaposlenika institucija uključenih u projekt (REGOS, HZMO, HZZ, AORT i ZOSI).

Moja mirovina: 54 milijuna kuna za informiranost građana o mirovinskim pravima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap