Mladić na Krku autom udario u stado ovaca, sve su poginule. Prijavu će zaraditi i 71-godišnji vlasnik

Josip Mihaljević
23. listopada 2021.
Novosti
A- A+

U četvrtak nešto iza ponoći 20-godišnji mladić je zbog neprilagođene brzine automobilom marke Ford udario u stado od dvadesetak ovaca i sve su poginule. Prijavu će zaradit i 71-godišnji vlasnik domaćih životinja.

ovce

Foto: Julian Schiemann | Unsplash.hr

U četvrtak oko 00:40 ujutro došlo je do prometne nesreće gdje je 20-godišnjak upravljajući automobilom marke Ford zbog neprilagođene brzine udario u stado ovaca. Bilo ih je dvadesetak, nasred kolnika i sve su od jačine udarca poginule. Materijalna šteta se procjenjuje na 40.000 kuna.

Vozač će zbog neprilagođene brzine kretanja biti sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a prijavu će zaraditi i 71-godišnji vlasnik domaćih životinja koji je ostao bez svog stada. Naime, on će biti prekršajno prijavljen prema članku 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji nalaže da se životinje ne smije voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno da je vlasnik dužan poduzeti sve mjere da životinje ne izađu na cestu bez nadzora.

PU primorsko-goranska je također izvijestila kako su tijekom ovog tjedna na županijskim prometnicama zabilježena četiri slučaja istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. U dva slučaja se radilo o divljim svinjama, jednom je stradao jelen, a jednom srna.

“U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa”, poručili su iz PU primorsko-goranske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap