Mladi dvojac nadigrao Deana Kotigu u završnoj potjeri, znali i ono što lovac nije

Jasmina Grgurić Zanze
27. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Najnovija epizoda HRT-ove Potjere prava je poslastica za kvizoljupce koji su jučer uživali gledati kako mladi dvojac majstorski nadigrava lovca Deana Kotigu. U završnoj potjeri dali su točne odgovore na tri pitanja koja nije znao. Kući su zahvaljujući znanju i lovčevim greškama Arsen i Luka otišli sa 150.000 kuna.

Arsen i Luka u Potjeri (Snimak zaslona/Youtube)

Mladi igrači pub kvizova, Luka i Arsen, jučer su u Potjeri osvojili impresivan iznos od 150.000 kuna, odnosno 60 prosječnih mirovina! Znanjem su savladali više ponude, a nakon toga u završnoj sami uspjeli nadigrati lovca Deana Kotigu.

Kapetan Luka, 21-godišnji student elektrotehnike, ljubitelj stripova i nogometa, u brzopoteznim je pitanjima osvojio 21.000 kuna nakon čega je odabrao viši iznos, pri čemu mu je Dean Kotiga ponudio 75.000 kuna. I uspio je Luka na ploči, iako mu je lovac neprestano bio korak iza.

Arsen, ljubitelj tenisa i kuhanja, također je u jednominutnoj potjeri osvojio 21.000 kuna i na ploči igrao za veću ponudu od jednakih 75.000 kuna. Kako je preostalo dvoje natjecatelja “ulovljeno”, ostala su u završnoj upravo njih dvojica s impresivnih 150.000 kuna.

Lovac nakon minute ostao na samo jednom koraku

Situacija nije bila pretjerano obećavajuća, no uz neke propuste uspjeli su skupiti solidnih 12 točnih odgovora, uz dva prenesena boda te se našli na 14 koraka prednosti. Ono što se nije činilo toliko nedostižnim, za lovca je postalo upravo to. Naime, mladi ga je dvojac polovinu vremena držao na samo jednom koraku. Na neka pitanja Kotiga odgovor nije znao, a na neka je brzopleto odgovarao pogrešno, iako Joško Lokas do kraja nije ni pročitao pitanje. Luka i Arsen skoro su sve lovčeve greške iskoristili i vraćali ga unazad.

Umirovljenik Dražen pobijedio u Potjeri, kući otišao sa 19.833 kune!

Kotiga je zapeo već na trećem pitanju koje je glasilo: “Granica kojih dviju država prolazi posred Ženevskog jezera?” Lovac je odgovorio pogrešno, Švicarske i Njemačke. Točan odgovor, Švicarska i Francuska, ponudili su mladići i lovca vratili na samo jedan bod.

Grešku je napravio opet već na petom pitanju: “Koji je bivši član grupe Genesis svoja prva tri samostalna albuma nazvao po vlastitom imenu i prezimenu?” Točan odgovor, Peter Gabriel, ponudili su dečki i lovca opet vratili na jedan korak.

Na sedmo pitanje: “U kojem je gradu bio sudski proces protiv japanskih ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata?” lovac je odgovorio da je to Nürnberg, a točan odgovor je Tokio, čime su ga dečki opet vratili na samo jedan korak na kojemu se nalazio nakon gotovo cijele minute.

“Moram malo razmisliti o svojoj taktici…”

Lovac je poprimao sve zabrinutiji izraz lica, djelovao je kao da mu je već malo i neugodno, a Lokas ga je pitao mogu li nastaviti.

“Pa možemo, ali moram razmisliti o svojoj taktici, jer očigledno ovo ne pali. Pokušavam sve sjeći i to je dosta loše… Hajmo probati malo staloženije” – rekao je u pola svoje završne potjere Dean Kotiga.

Vrsni znalci u kvizu Potjera ostali bez 191.000 kuna zbog - tehničkih problema

No, loš niz se nastavio i lovac nije znao odgovor ni na prvo iduće pitanje: “U kojem se romanu pripovjedač Toru Watanabe prisjeća studentskih ljubavi u Tokiju potkraj 60-ih?” Rekao je da ne zna, a točan odgovor “Norveška šuma” nisu znali ni Luka ni Arsen. Lovac je dakle i dalje ostao samo na jednom koraku.

Nakon toga uslijedio je dobar niz za Kotigu. U nastavku od jedne minute bez ijedne greške je došao do 10 koraka, ali vrijeme je isteklo pa su Luka i Arsen slavili sa 14 koraka i 150.000 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap