Poznato tko će zamijeniti Tarika u ‘Potjeri’: Odluka izazvala nezadovoljstvo na Prisavlju

Josip Mihaljević
28. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Tarik Filipoviće nedavno je završio sa snimanjem 826. epizode kviza ‘Potjera’, a to mu je bila posljednja epizoda. Od jeseni će ponovno sjesti u poznati 1 na 1 stolac u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš’.

tarik filipovic milijunas

Foto: Tarik Filipović | Youtube screenshot

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, pozivajući se na izvore s Prisavlja, Tarika će na mjestu voditelja ‘Potjere’ zamijeniti Joško Lokas. On trenutačno vodi kviz ‘Šifra’ koji će se prestati emitirati.

Vijest o Tarikovoj selidbi natrag na ‘Milijunaša’ osvanula je još prije više od mjesec dana, a tada su se pojavili i potencijalni kandidati koji bi ga mogli zamijeniti. Šuškalo se o imenima poput Mirka Fodora, Danijele Trbović, Barbare Kolar i Joška Lokasa, a čini se da će mjesto pripasti potonjem.

Tada smo na portalu organizirali i malu anketu, a vi ste najviše glasova dali upravo Jošku Lokasu.

“Ne bude li izmjena, HRT može potvrditi da je Joško Lokas novi voditelj kviza Potjera”

Joško Lokas nije želio komentirati glasine za Slobodnu Dalmaciju, ali su s HTV-a praktički potvrdili da se radi na takvom ishodu.

“S obzirom na to da je Tarik Filipović u petak, 24. svibnja snimio posljednju planiranu emisiju kviza Potjera prije ljetne stanke i da od jeseni postaje novi-stari voditelj Milijunaša, mjesto voditelja Potjere ostaje prazno te bi na njega trebao doći Joško Lokas”, rekli su iz odnosa s javnošću HRT-a za spomenuti izbor.

HRT je izrečeni stav potvrdio i očitovanjem:

“Naime, kolega Lokas od početka je u najužem izboru zbog svoga dugogodišnjeg kvizaškog staža te su dogovori o njegovu angažmanu u Potjeri u tijeku. Ne bude li izmjena u planiranoj realizaciji, HRT može potvrditi da je Joško Lokas novi voditelj kviza Potjera”, poručili su s Prisavlja.

Slobodna Dalmacija piše kako stalni zaposlenici i nisu najbolje primili vijest o kadrovskoj rošadi te navode kako tamo vlada veliko nezadovoljstvo. Određeni zaposlenici smatraju da je mjesto voditelja trebao dobiti netko oz zaposlenika koji je na stalnoj plaći, poput Daniele Trbović ili Mirka Fodora.

Ovako će Lokas za svaku snimljenu emisiju dobivati pozamašan iznos honorara koji nije poznat, no vjerojatno nije daleko od onoga kakav je dobivao Tarik.