Umirovljenik Dražen pobijedio u Potjeri, kući otišao sa 19.833 kune!

Jasmina Grgurić Zanze
12. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Ekipi je u završnoj Potjeri osigurao gotovo polovicu osvojena iznosa. Mogao je i više, jer mu je lovac nakon sedam točnih odgovora u jednoj minuti ponudio čak 100.000 kuna. No, izabrao je srednju ponudu.

Umirovljenik Dražen oduševio jučerašnjim nastupom Snimak zaslona/Youtube

Znanje u Potjeri odlučio je okušati i jedan umirovljenik, 54-godišnji Dražen iz Gornjeg Kućana kod Varaždina. U jučerašnjoj emisiji ne samo da je uspio obraniti generaciju koja nije toliko čest gost HRT-ova kviza, nego je postigao i ono što se rijetko događa.

Umirovljenik Dražen s pobjedničkom ekipom stigao je lovca Potjere i kući otišao s nešto manje od 20.000 kuna. Iznos možda ne prevelik, ali za umirovljeničke prilike i te kako potreban, tim više jer je riječ o gotovo devet prosječnih hrvatskih mirovina.

Na početku pojedinačne igre, predstavio se gledateljima.

“Kad je sezona, vrijeme provodim u vrtu, a zimi čitam knjige i gledam Potjeru” – rekao je Dražen. 

Unutar jedne minute točno je dogovorio na čak sedam pitanja i time si za okršaj s lovcem osigurao start od 24.500 kuna. Ipak, nije prihvatio višu ponudu Mladena Vukorepe od nevjerojatnih 100.000 kuna. Prednost je do kraja povećao na čak četiri koraka i ekipi se vratio sa 24.500 kuna.

U završnoj Potjeri borio se zajedno s kapetanom ekipe, Međimurcem Mihovilom Filipom iz Križa, a u finalni okršaj s lovcem ušli su sa 59.500 kuna. Zahvaljujući greškama lovca, uspjeli su pobijediti sa samo 11 točnih odgovora, dok je lovac imao svega osam te su osvojeni iznos podijelili na tri dijela.

“Bilo je gusto, bila je lijepa, dobra i napeta igra. Hvala lovcu što nam je omogućio pobjedu” – zaključio je umirovljenik Dražen. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap