Mirovinsko predalo još jedan dom: Potpisan ugovor o prijenosu prava vlasništva s Požeško-slavonskom županijom

Milan Dalmacija
10. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Požeško-slavonska županija 12. je jedinica lokalne i regionalne samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva nad nekretninama domova za starije osobe bez naknade. Tim ugovorom su ulaganja u Dom za starije osobe u Požegi prebačen na županiju, a otvorena je i mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ravnatelj HZMO-a Marko Serdar potpisali su ugovor o prijenosu prava vlasništva nad Domom za starije osobe Požega | Foto: HZMO

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić potpisali su u četvrtak ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Požega na Požeško-slavonsku županiju. Vrijednost nekretnine iznosi 4.142.809,74 eura (31.214.000 kuna), a prijenos prava vlasništva izvršen je bez naknade.

4.51 €
33.98 kn
prije:
5.97 €
44.98 kn
Prelistajte katalog
1.99 €
14.99 kn
prije:
3.32 €
25.01 kn
Prelistajte katalog

Nila

Odabrani proizvodi
Sniženo 40 %
Prelistajte katalog

Dječja guralica

Pravi balone od sapunice
19.99 €
150.61 kn
Prelistajte katalog
Tečaj €/kn: 7,53450

Lakše apliciranje na EU fondove

zagreb domovi
HZMO Gradu Zagrebu u vlasništvo predao pet domova za starije

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Hrvatske iz studenoga 2020., resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zaduženo je da u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje poduzme potrebne aktivnosti i radnje za uređenje zemljišnoknjižnog stanja na nekretninama koje koriste domovi za starije i nemoćne osobe radi prijenosa prava vlasništva na tim nekretninama bez naknade, na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivače domova. Potpisivanjem ugovora HZMO želi Županiji omogućiti nastavak ulaganja u vlastitu imovinu s ciljem poboljšanja i povećanja kapaciteta Doma, a najvažnije je to što će sada imati mogućnost apliciranja za povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

– Velika zahvala Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i ravnatelju Ivanu Serdaru, ne samo na ovom Ugovoru, već i na svim aktivnostima i zajedničkim pothvatima u prethodnom periodu dok su skrbili o nekretnini. Podsjetit ću da je u Požegi bila velika elementarna nepogoda, grad je pogodila tuča i veliko nevrijeme, a tada je i zgrada Doma za starije i nemoćne imala štetu preko milijun kuna. To je sve obnovljeno sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, što je u tom trenutku našoj županiji, puno značilo. Na tom velikom iskoraku hvala, hvala za ovu nekretninu koju darujete, a mi ćemo u skladu s ovim Ugovorom nastaviti obavljanje djelatnosti koje se u toj nekretnini i dalje obavlja, izjavila je županica Antonija Jozić.

Ista namjena još 20 godina

Ravnatelj Ivan Serdar podsjetio je da je suglasnost za prijenos prava vlasništva Upravno vijeće HZMO-a donijelo 8. lipnja 2021., te da su se u financijskom planu osigurala sredstva za potrebnu za sanaciju Doma nakon elementarne nepogode.

– Drago mi je da su stvoreni svi preduvjeti za današnje potpisivanje Ugovora za prijenos nekretnine. Svakako da će vama i ostalim županijama na ovaj način biti olakšano upravljanje i financiranje nekretnine, s obzirom na to da je puno teže ulagati u tuđu nekretninu, nego u vlastitu, rekao je ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar.

Požeško-slavonska županija 12. je jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade. Namjena nekretnina u narednih 20 godina ostaje ista, što znači da će se nastaviti koristiti za potrebe Doma. Dosad su prava vlasništva nad domovima prenesena na Varaždinsku, Primorsko-goransku, Dubrovačko-neretvansku, Istarsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju te na Grad Zagreb.

Popularno
4.51 €
33.98 kn
prije:
5.97 €
44.98 kn
Prelistajte katalog
1.99 €
14.99 kn
prije:
3.32 €
25.01 kn
Prelistajte katalog

Nila

Odabrani proizvodi
Sniženo 40 %
Prelistajte katalog

Dječja guralica

Pravi balone od sapunice
19.99 €
150.61 kn
Prelistajte katalog
Tečaj €/kn: 7,53450
Widget not supported!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap