HZMO prenio vlasništvo još jednog doma za starije na županiju

Matej Markovinović
22. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Međimurske županije Matija Posavec, potpisali su ovoga tjedan ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju. Vrijednost nekretnine je preko 28 milijuna kuna.

Foto: HZMO

Ivan Serdar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i župan Međimurske županije Matija Posavec, ovog su tjedna potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva na Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec na Međimursku županiju.

Naime, ukupna vrijednost nekretnine iznosi 28 milijuna i 180.000 kuna, a prijenos prava vlasništva izvršen je u potpunosti bez naknade. Potrebno je napomenuti kako je odluku o prijenosu donijelo Upravno vijeće HZMO-a na sjednici koja se održala još 28. veljače 2022. godine.

hzmo Tvrtkova
HZMO, vlasnik preko 20 domova za starije, polako počinje s prijenosom vlasništva na županije

Kako kaže ravnatelj HZMO-a, ovim se potpisivanjem ugovora Međimurskoj županiji želi omogućiti lakše apliciranje na povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, što bi na koncu moglo omogućiti povećanje kapaciteta Doma i kvalitetnije iskustvo za korisnike. Oko potpisivanja ugovora pozitivan je i Posavec.

“Sada kad su imovinsko-pravni odnosi čisti, nama je to dobra prilika da možemo pisati projekte, tražiti natječaje i obnoviti depandansu, kako bismo stvorili još kvalitetnije uvjete za korisnike, kojih je trenutačno u depandansi 110”, rekao je Posavec.

Inače, Međimurska županija jedanaesta je jedinica lokalne i područne samouprave s kojom je HZMO potpisao ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade, a do kraja godine planira se potpisivanje ugovora s još dvije županije. Podsjetimo, do sada smo prijenos vlasništva mogli vidjeti u Varaždinskoj, Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap