HZMO Gradu Zagrebu u vlasništvo predao pet domova za starije

Josip Mihaljević
28. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Nastavlja se proces prebacivanja vlasništva nad domovima za starije u smjeru HZMO – županije. U najnovijem primjeru nemamo županiju, ali imamo Grad Zagreb koji ima status županije. HZMO im je danas u vlasništvo prebacio pet domova za starije.

zagreb domovi

Foto: Tomislav Tomašević i ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar | zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar danas su potpisali Ugovor o prijenosu prava vlasništva nad nekretninama u Zagrebu s HZMO-a na Grad Zagreb bez naknade.

hzmo Tvrtkova
HZMO, vlasnik preko 20 domova za starije, polako počinje s prijenosom vlasništva na županije

Time se nastavlja započet proces prebacivanja vlasništva objekata u kojima operiraju domovi za starije u pravcu HZMO – županije. Za tu varijantu dugo je navijao i borio se Sindikat umirovljenika Hrvatske jer domovi ovim potezom konačno imaju dosta mjesta za unaprjeđenje.

Županije (i u ovom slučaju Grad Zagreb) do sada su vodili brigu i održavali objekte u kojima su domovi za starije, ali tek sada će moći ulagati vlastita sredstva te aplicirati na EU fondove sa svrhom povećanja kapaciteta i poboljšanja kvalitete, kazao je Serdar.

“Zadovoljstvo mije što smo potpisali ovaj Ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade na pet objekata domova za starije, koji čine 40%  ukupnih smještajnih kapaciteta u Zagrebu. Vrijednost ovih nekretnina veća je od pola milijarde kuna”, kazao je Tomašević.

Ovim potezom prenosi se vlasnštvo nad domovima za starije Pešćenica, Centar, Sveti Josip, Medveščak i Sveta Ana, dok će se prava vlasništva za dva doma (Maksimir i Trnje) prenijeti kada se za to steknu uvjeti.

Do sada smo slične poteze mogli vidjeti u Varaždinskoj, Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap