Mirovina.hr slavi svoj šesti rođendan uz više od 600.000 mjesečnih čitatelja

mirovina.hr
15. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Prije točno šest godina pokrenut je portal mirovina.hr. Danas, kada slavimo šesti rođendan i naša zajednica čitatelja kontinuirano raste, osvrnuli smo se na postignuća koja su iza nas. U prosjeku nas kroz ovu godinu čita 600.000 jedinstvenih čitatelja mjesečno. Naša publika koju dominantno čini generacija 55+ je zapravo četvrtina sve digitalne publike u Hrvatskoj. Nastavljamo težiti tome da budemo što bolji upravo zahvaljujući povjerenju koje nam ukazujete svakog dana. Hvala vam!

mirovina.hr slavi svoj šesti rođendan! | Foto: mirovina.hr

Portal mirovina.hr pokrenut je na današnji dan prije šest godina. Od samog početka, medij smo specijaliziran za populaciju stariju od 55 godina. Pratimo i izvještavamo o temama koje su važne umirovljenicima i pripadnicima treće životne dobi.

Donosimo tako brojne umirovljeničke priče, kako onih poznatih, tako i onih ‘poput nas’, naših susjeda i sugrađana. Informiramo vas o stanju u mirovinskom sustavu, ali i svakodnevnim političkim zbivanjima. Pišemo o fizičkom i mentalnom zdravlju, savjetima za prevenciju raznih bolesti, ali i o obiteljskim odnosima i odgoju unučadi. Prisjećamo se važnih događaja iz prošlosti i trenutaka koji su oblikovali naše živote.

Nova vrsta sadržaja

Ove godine počeli smo snimati i video sadržaj za Facebook, Instagram i YouTube i to u više rubrika. Tako se u sklopu Vremeplova prisjećamo poznatih osoba, djela i događaja koji su obilježili određeni dan u godini, a u snimanja smo uključili i vas pa radimo kratke videozapise s pitanjima o pojedinim umirovljeničkim temama.

Tu su i zanimljivi specijali koje možete pronaći na našem portalu, poput rubrike Bakina kuhinja u kojoj objavljujemo omiljene recepte naših čitatelja. Ako neki svoj recept želite podijeliti s našom publikom, pošaljite nam ga na mail [email protected]. Pokušavamo predstaviti i što više umirovljeničkih udruga u koje se možete učlaniti i uživati u besplatnom sadržaju te dobrom društvu. Osim toga, nije nam strano ni izaći na ulice i saznati fascinantne životne priče umirovljenika koje možete pronaći ovdje. Ne treba zaboraviti ni intervju s glazbenikom Jimmyjem Stanićem, kao ni naše Podcast epizode, a u budućnosti vas očekuje još puno više ovakvog sadržaja.

Sve ovo činimo digitalno. Od samih početaka, naš je cilj bio postati internetsko mjesto na koje će umirovljenici dolaziti po provjerene informacije specijalizirane za njih. Iako poneki još uvijek misle kako se osobe treće životne dobi ne koriste internetom, već se primarno informiraju kroz televiziju i radio, mi smo od početka znali da to nije točno. To dokazuju i podaci koji kažu kako nas najviše vas čita preko mobilnih telefona.

Rekordna čitanost u siječnju

Na početku ove godine postigli smo rekordnu čitanost na našem portalu. Uzmimo za primjer podatke za siječanj ove godine koje smo preuzeli s Gemius Audience servisa. U istom mjesecu mirovina.hr je ostvarila više od 800.000 jedinstvenih posjetitelja. Veliki je to pomak od prošlog rođendana, kada smo dosegli tadašnji rekord od 550.000 jedinstvenih čitatelja mjesečno.

Mirovina.hr je uspjela, dakle, okupiti značajan broj čitatelja, a posebno smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu naša zajednica stabilno raste, za što se zaslužni upravo vi.

Hvala što nas pratite!

Osim što smo okupili umirovljeničku zajednicu, postigli smo još jedan važan cilj: dali smo prostor umirovljenicima Hrvatske na internetu i tako postali digitalni glas umirovljenika. Sa šest godina ‘radnog staža’ iza sebe, nastavljamo raditi s još više motivacije upravo zahvaljujući povjerenju koje nam naši čitatelji svakodnevno ukazuju.

Ne zaboravite da nas uvijek možete pronaći i na društvenim mrežama. Našu Facebook stranicu pronađite ovdje, Instagram stranicu ovdje, YouTube kanal ovdje, a naša Viber zajednica u koju se možete učlaniti dostupna je ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap