mirovina.hr slavi 5. rođendan uz 550.000 jedinstvenih čitatelja, dok je na internetu 700.000 starijih od 55 godina

mirovina.hr
15. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Prije točno pet godina pokrenut je portal mirovina.hr. Danas, kada slavimo peti rođendan i naša zajednica čitatelja nikad nije bila veća, osvrnuli smo se na postignuća koja su iza nas. Mjesečno nas čita gotovo 550.000 jedinstvenih čitatelja, dok domaće digitalne portale čita gotovo 700.000 starijih od 55 godina. Upravo ta populacija čini četvrtinu ukupne digitalne publike domaćih medija. Nastavljamo težiti tome da budemo što bolji upravo zahvaljujući povjerenju koje nam ukazujete svakog dana. Hvala vam!

Portal mirovina.hr slavi svoj peti rođendan!

Portal mirovina.hr pokrenut je na današnji dan prije pet godina. Od samog početka, medij smo specijaliziran za populaciju stariju od 55 godina. Pratimo i izvještavamo o temama koje su važne umirovljenicima i pripadnicima treće životne dobi.

Informiramo vas o mirovinama i mirovinskom sustavu, ali i svakodnevnim političkim zbivanjima. Donosimo priče umirovljenika, kako onih poznatih, tako i onih ‘poput nas’, naših susjeda i sugrađana. Pišemo o fizičkom i mentalnom zdravlju, obiteljskim odnosima i odgoju unuka. Prisjećamo se važnih događaja iz prošlosti i trenutaka koji su oblikovali naše živote.

Tu su i zanimljivi specijali koje možete pronaći na našem portalu. U rubrici Moji korijeni možete čitati razgovore s poznatim osobama o njihovoj prošlosti, a u rubrici Bakina kuhinja objavljujemo omiljene recepte naših čitatelja. Ako neki svoj recept želite podijeliti s našom publikom, pošaljite nam ga na mail redakcija@mirovina.hr.

Sve ovo činimo digitalno. Od samih početaka, naš je cilj bio postati internetsko mjesto na koje će umirovljenici dolaziti po provjerene informacije specijalizirane za njih. Iako poneki još uvijek misle kako se osobe treće životne dobi ne koriste Internetom već se primarno informiraju kroz televiziju i radio, mi smo od početka znali da to nije točno.

Rekordna čitanost u listopadu

Uzmimo za primjer podatke za listopad 2022. godine koje smo preuzeli s Gemius Audience servisa. Na hrvatskom Internetu, naime, gotovo 24 % korisnika su osobe iznad 55 godina. To je više od 695.000 jedinstvenih posjetitelja digitalnih medija mjesečno. U istom mjesecu mirovina.hr je ostvarila 544.000 jedinstvenih posjetitelja. Od tog broja, 232.000 tisuće bilo je starije od 55 godina.

Usporedbe radi, sedam vodeća news portala imala su preko 500.000 jedinstvenih posjetitelja iznad 55 godina. Mirovina.hr je uspjela, dakle, okupiti značajan broj populacije iznad 55 godina, a posebno smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu naša zajednica čitatelja stabilno raste.

To pokazuje i rekordna čitanost u listopadu ove godine, kada je naš portal posjetilo više 544.000 jedinstvenih korisnika prema podacima s Gemius Audience. Najposjećeniji dan u povijesti portala bio je 1. travanj 2022. godine, kada smo prema Google Analytics podacima zabilježili više od 135.000 jedinstvenih korisnika u jednom danu. Najčitaniji tekst od prošlog rođendana je ‘Stižu nam tri novčane injekcije: Prosječnom umirovljeniku čak 1.000 kuna više!‘, koji je pročitan više od 267.000 puta.

Hvala što nas pratite!

Osim što smo okupili umirovljeničku zajednicu, postigli smo još jedan važan cilj: dali smo prostor umirovljenicima Hrvatske na Internetu i tako postali digitalni glas umirovljenika. S pet godina ‘radnog staža’ iza sebe, nastavljamo raditi s još više motivacije upravo zahvaljujući povjerenju koje nam naši čitatelji svakodnevno ukazuju.

Ne zaboravite da nas uvijek možete pronaći i na društvenim mrežama. Našu Facebook stranicu pronađite ovdje, a naša Viber zajednica u koju se možete učlaniti dostupna je ovdje.

mirovina.hr slavi 5. rođendan uz 550.000 jedinstvenih čitatelja, dok je na internetu 700.000 starijih od 55 godina
Popularno

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustite

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustite
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap