Miro Bulj ove godine povećao cenzus za umirovljenike u Sinju koji će dobiti božićnicu

Ana Kanazir
3. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj je donio Zaključak o podjeli božićnica umirovljenicima, ali i nezaposlenima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, osobama starijim od 65. godina bez ikakvih primanja, roditeljima-njegovateljima i njegovateljima s prebivalištem na području Grada Sinja. Iznos božićnice će ovisiti o iznosu mirovine, odnosno primanja i socijalnom statusu, a radit će se o 300 ili 400 kuna.

Miro Bulj | Foto: Facebook/Miro Bulj

Bulj je tako povisio cenzus za umirovljenike s 2.000 kuna na 2.500 kuna, odnosno božićnicu će dobiti umirovljenici kojima mirovina ne prelazi iznos od 2.500 kuna. Osim za Sinj, poznati su iznosi božićnica i za niz drugih gradova i općina, o čemu smo pisali ovdje. 

U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Još nije poznat datum isplate

Umirovljenici čija primanja ne prelaze iznos od 2.000 kuna, dobit će tako božićnicu u iznosu od 400 kuna, dok će za umirovljenike čija primanja iznose od 2.000 do 2.500 kuna, božićnica biti 300 kn. Potrebno je priložiti dokaz o prebivalištu i potvrdu o iznosu mirovine isplaćene za studeni ili prosinac ove godine.

Još se ne zna točan datum isplate, ali iz Grada Sinja najavljuju da će naknadno obavijestiti javnost o početku podjele božićnica.

Zanimljivo je da je Miro Bulj odlučio umirovljenicima darovati i ‘knjižarinu’, odnosno podmirit će im se godišnja članarina u tamošnjoj Gradskoj knjižnici, o čemu smo pisali ovdje. Osim toga, u kolovozu je umirovljenicima i nezaposlenima u Sinju isplatio i ‘alkaricu‘, jednokratnu naknadu od 200 kuna, a u rujnu je najavio i ‘ogrjevaricu‘ u iznosu od 1.050 kuna koja će sjest na račune onih koji su izgubili pravo na potporu za troškove ogrjeva.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap