Pomoć najugroženijim umirovljenicima: Grad počinje s isplatom ‘alkarica’, evo kako i gdje do 200 kuna za blagdane

Milan Dalmacija
28. srpnja 2022.
Istaknuto
A- A+

Povodom Sinjske alke i blagdana Velike Gospe, gradonačelnik Miro Bulj odlučio je uvesti dodatnu naknadu za umirovljenike i nezaposlene. ‘Alkarica’ u iznosu od 200 kuna dijelit će se od 1. do 9. kolovoza.

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj često u Saboru govori o problemima najugroženijih skupina građana. Ove je godine prešao s riječi na djela, jer je uveo uskrsnicu za nezaposlene i umirovljenike u iznosu od od 300 kuna to smo još prije najavili. Od 1. kolovoza kreće isplata “alkarica”, naknada za nezaposlene i umirovljenike povodom Sinjske alke i blagdana Velike Gospe.

novac
Pored božićnice i uskrsnice, jedan grad umirovljenicima sprema i 'alkaricu'

Na “alkaricu” u iznosu od 200 kuna imaju pravo svi umirovljenici čiji mjesečni prihodi ne prelaze 2.500 kuna te sve osobe upisane u evidenciju sinjske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sredstva za isplatu su osigurana iz gradskog proračuna.

Nezaposleni će “alkaricu” moći preuzeti svakog radnog dana u razdoblju od 1. do 9. kolovoza između 8:00 i 15:30 sati u prostorijama Gradske vijećnice, u Dragaševom prolazu 24. Njima se savjetuje da uđu na ulaz iz dvorišta sa zapadne strane zgrade Gradske uprave. U istim terminima će se “alkarica” dijeliti i umirovljenicima, ali u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na adresi Miljenka Buljana 37.

Sinjski gradonačelnik najavio je i još sličnih mjera pomoći potrebitima, ako se nastavi trend poskupljenja, stoji u priopćenju na internetskim stranicama Grada Sinja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap