USKOK pokrenuo istragu protiv ministra Aladrovića

Josip Mihaljević
15. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ministru rada Josipu Aladroviću Vlada je skinula imunitet, a USKOK je pokrenuo istragu. Sumnjiči ga se za pogodovanje kod zapošljavanja tijekom ravnateljstva Zavodom za mirovinsko osiguranje, a čini se kako je istragom obuhvaćen i bivši HDZ-ovac te aktualni gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

aladrović josip

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava | Youtube screenshot

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, USKOK je otvorio istragu protiv ministra rada Josipa Aladrovića. Vlada mu je prije tjedan dana skinula imunitet, a USKOK ga sumnjiči za dva slučaja pogodovanja kod zapošljavanja tijekom 2018. i 2019. godine, netom prije što je postao ministar, dok je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Kako piše Jutarnji list, USKOK je istragu protiv Aladrovića imao pripremljenu još prije mjesec dana kada je uhićen bivši ministar gospodarstva Darko Horvat. Tom istragom obuhvaćena je i bivša Horvatova pomoćnica Ana Mandac, ali i gradonačelnik Županje Damir Juzbašić koji je optužen da je preko Mandac nezakonito urgirao kod zapošaljavanja jedne od kandidatkinja na otvoreno radno mjesto u HZMO-u.

Ministar Aladrović prije mjesec dana kazao je za Jutarnji list kako nikome nije pogodovao kod zapošljavanja, a u ovoj situaciji sada imamo dva člana Vlade protiv kojih se vode istrage. Osim Aladrovića, na meti USKOK-a našao se i potpredsjednik Vlade Boris Milošević protiv kojeg je istraga pokrenuta još ranije.

Aladrović, koji od Horvatovog uhićenja iznimno rijetko nastupa u medijima, poručio je prije tjedan dana kako ne smatra da predstavlja teret za Vladu te da će prvi vidjeti što mu se stavlja na teret, a tek onda donijeti odluku o daljnjim koracima.

 

Copy link
Powered by Social Snap