Milka Babović (91) o naletu auta: Pala sam, ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada

Jasmina Grgurić
16. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Milka Babović, novinarska legenda koje se posebno sjećaju starije generacije, nedavno je proslavila 91. rođendan. Prijenos klizanja, ali i ostalih sportova, bio je nezamisliv bez njezinih komentara. Iako već duboko u mirovini, gospođa Milka nije izgubila na svojoj poznatoj srčanosti, a prije nekoliko dana preživjela je i prometnu nesreću.

Milka Babović (Snimak zaslona/HRT)

Na 91-godišnju novinarku Milku Babović prije par dana naletio je automobil.

“Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako’… Ali, ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada” – ispričala je u svom stilu jedna od najboljih sportskih komentatorica za Glas Istre.

almira osmanović balerina
Balerina Almira (60): "Društvo se nedovoljno brine o starijima, kao da oni nikad neće ostariti"

Danas su joj najveći problem, kako kaže, komplikacije s vidom. Tako već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Zbog znatiželje se i bavila novinarskim poslom, a taj žar nikada ju nije napustio. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje. Milku Babović kroz život je vodila istina, neodvojiva od strasti prema novinarskoj profesiji. Tako i sada mlađim kolegama savjetuje vjerodostojnost kao glavni kriterij.

Iza nje nije samo uspješna novinarska karijera, nego i ona sportska. Atletikom se počela baviti u godini kada je završio Drugi svjetski rat, prvi put sudjelujući u krosu u Srijemskoj Mitrovici. Kasnije je rušila rekorde, posebno u sprintu, a prvakinja je bila u mnogim disciplinama.

Danas živi skromno, penzionerski, okružena knjigama, isječcima iz novina, sjećanjima… Danas, kaže, rado bi ostavila nekome svoja sjećanja i dokumente jednog vremena.

 

Milka Babović (91) o naletu auta: Pala sam, ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap