Milanović: “Imam radosnu vijest, saborski zastupnici ostaju bez povlaštenih mirovina”

Josip Mihaljević
7. listopada 2019.
Istaknuto
A- A+

Predsjednički kandidat Zoran Milanović kazao je u subotu nešto što bi moglo razveseliti sve umirovljenike. Prema posljednjim informacijama kojima on raspolaže, saborski zastupnici bi trebali ostati bez mirovina po posebnim propisima tj. povlaštenih saborskih mirovina.

milanović

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u subotu je u Zadru izjavio nešto što bi moglo razveseliti sve umirovljenike – saborski zastupnici mogli bi ostati bez povlaštenih mirovina.

marko pavić
Sabornike i ministre čekaju mirovine do 85 posto plaće, a u njih mogu već sa 50!

Poručio je u Zadru kako on za razliku od ostalih kandidata neće obećavati stvari koje ne može ispuniti, piše Slobodnadalmacija.hr.

“Imate sad predsjednicu koaj je obećala svašta. Želite da vam obećama plaću od 7500 švicarskih franaka”, ironično je upitao.

Milanović je zatim podsjetio kako su prve dvije mjere njegove Vlade bile ukidanje privatnih ovrhovoditelja i saborskih povlaštenih mirovina. To se doista i dogodilo, no Ustavni sud je to tri godine kasnije poništio te odlučio da svi koji su stekli pravo na “saborsku mirovinu” i dalje ga mogu koristiti. Naravno i Ustavni suci su među ljudima koji imaju pravo na povlaštene mirovine.

“No, imam radosnu vijest. Prema zadnjim informacijama, saborski zastupnici ostaju bez tih mirovina. To su ta jednostavna obećanja koja možeš ispuniti”, kazao je Milanović.

Zna li Zoran Milanović nešto što hrvatska javnost ne zna? Po pitanju ukidanja povlaštenih saborskih mirovina dugo se ništa nije promijenilo, ali svakako ćemo obratiti pozornost na razvoj ove priče. Više o mirovinama s posebnim propisima možete pročitati OVDJE.

 

Milanović: “Imam radosnu vijest, saborski zastupnici ostaju bez povlaštenih mirovina”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap