Međimurski centar za pomoć u kući dobio tehnološko pojačanje – pametne narukvice

Josip Mihaljević
4. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Ljudi se sve češće sele daleko od svojih obitelji, a to rezultira velikim brojem starijih koji ostaju sami. Međimurski centar za pomoć u kući spojio se s inovativnom domaćom tvrtkom “Silver Monitor”, a njihovi korisnici dobit će pametne narukvice koje starijima mogu spasiti živote.

O pametnim narukvicama za starije domaće tvrtke Silver Monitor smo već pisali. Radi se o narukvici koja izgleda kao ručni sat i koja služi za kontrolu zdravlja osobe. Čim se nešto naruši, rukavica automatski šalje članu obitelji, skrbniku ili zdravstvenom djelatniku podatke da je nešto pošlo po zlu.

Tvrtku vode Tihana Petričević i Slavko Radman koji su za Mirovina.hr kazali sljedeće:

“Proizvod je osmišljen kako bismo povećali dozu sigurnosti i kvalitetu zdravlja starije populacije. Kad smo krenuli s razvojem koncepta primarno smo krenuli od vlastitih obitelji, jer imamo članove koji su stari i bolesni, a žive sami i u drugom gradu”, pojasnili su.

Pametna narukvica za starije može vam spasiti život, a stvorili su je domaći stručnjaci

Pametna narukvica ima pet osnovnih funkcionalnosti: mjeri tlak, puls, tjelesnu aktivnost, lokaciju, ali vodi računa o tome jede li i pije osoba koja ju nosi. Jednostavno se koristi i ima samo jedan aktivacijski gumb.

Iz Silver Monitora su ovih dana preko programa potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj ostvarili suradnju sa Centrom za pomoć u kući Međimurske županije.

“Danas smo uspješno pokrenuli pilot testiranje u suradnji s projektom ‘Pokreni nešto svoje’ i Centrom za pomoć u kući Međimurske županije. Ovo je prva službena uporaba visoko tehnološkog i inovativnog proizvoda za svrhu brige o starijim ljudima”, napisali su na Facebooku.

A preko društvenih mreža Centra za pomoć saznajemo kako su jučer preuzeli 15-ak narukvica koje će koristiti korisnici usluga čime će Centar pratiti njihove vitalne funkcije. Time će, vjeruju, bitno poboljšati kvalitetu života starijih osoba.

“Sve je više starijih osoba koje žive same. Silver Monitor je proizvod namijenjen upravo toj populaciji, a obuhvaća softversku platformu i pametnu narukvicu za praćenje biometrijskih podataka sa sigurnosnim sustavom koji javlja odabranoj osobi ako nositelj rukavice padne”, kazali su.

Međimurski centar za pomoć u kući dobio tehnološko pojačanje – pametne narukvice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap