Međimurska županija misli na svoje umirovljenike: Smanjili su cijene za kupanje u bazenima

Ana Kanazir
6. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Međimurska županija je najprije osigurala besplatni autobusni prijevoz za umirovljenike, a sada je odlučila još malo pomoći ovoj ugroženoj skupini i sufinancirati im kupnju cjelodnevne karte za kupanje u bazenima ‘Marije Ružić’ u Čakovcu. Tako će svi umirovljenici, osobe starije od 65 godina, kao i osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije cjelodnevnu kartu plaćati tri, umjesto pet eura, što bi bila regularna cijena.

bazeni

Foto: Ilustracija | Pixabay

Ova hvalevrijedna mjera nije novost, jer je i prije postojala, ali samo za umirovljenike s područja grada Čakovca, a sada se proširila i na sve umirovljenike iz cijele Međimurske županije. Poznato je kako će ova mjera obuhvatiti ukupno 14.000 umirovljenika.

hidrogimnastika
Hidrogimnastika: Neobičan spoj dvaju sportova u vodi služi kao rekreacija i rehabilitacija

Ipak, uvjet je da su umirovljenici članovi Matice umirovljenika Međimurske županije ili Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije. Bez obzira na to, umirovljenici će sada moći uštedjeti, a uz to će napraviti nešto dobro za sebe i rekreirati se. U bazenima se može i vježbati, što je poznato pod imenom hidrogimnastika koja se trenutno provodi samo u Vinkovcima, a o čemu smo pisali ovdje.

O cijelom projektu se oglasio i župan Matija Posavec koji je rekao kako se mjera planira proširiti na baš sve umirovljenike, bez obzira na članstvo u udruzi.

– Kako bi izjednačili status umirovljenika na području cijele županije, u suradnji s GP EKOM odlučili smo pokrenuti projekt sufinanciranja kupnje cjelodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima, te umirovljenike i tako, pored besplatnog autobusnog prijevoza, potaknuli da se više kreću, primjenjuju zdrav način života, rekreiraju i budu što više socijalno uključeni, rekao je župan Matija Posavec za emedjimurje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap