Matulji dobivaju dnevni boravak za starije osobe, a prijave zainteresiranih su već krenule

Ana Kanazir
17. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Dnevnim boravkom u Matuljima će starije osobe imati osiguranu skrb koja će trajati 11 sati na dan, a uz skrb će imati i određeni program koji će voditi stručne osobe. Tako će postojati zdravstveni djelatnici, kao i voditelji programskih aktivnosti, a umirovljenici će moći ići i na izlete te sudjelovati u radionicama.

Općina Matulji u partnerstvu s Udrugom umirovljenika Matulji ostvarila je stopostotno financiranje trogodišnjeg programa za dnevni boravak iz Europskog socijalnog fonda. Dnevni boravak u Matuljima već prima prijave, kako bi se znalo koliko ima zainteresiranih za ovakav oblik druženja.

Organizirat će se razne aktivnosti

poludnevni boravak
U Osijeku organiziran poludnevni boravak za umirovljenike u kojem se mogu družiti, ali i provjeriti tlak

Ovaj dnevni boravak je namijenjen umirovljenicima koji ne mogu biti sami kod kuće, ali i umirovljenicima koji se samo žele družiti nekoliko sati dnevno.

– Korisnicima će tako biti dostupna zdravstvena njega, razne vježbe potrebne za održavanje fizičke aktivnosti, psihoterapeutske radionice te niz ostalih aktivnosti. Ovim će programom imati na raspolaganju i niz drugih aktivnosti, od kreativnog rada, čitanja i društvenih igara za poticanje kognitivnih sposobnosti do onih koje će im omogućiti socijalnu uključenost i dnevno druženje, rekla je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj za Novi list.

Prijave su već krenule

Važno je napomenuti kako će programi biti besplatni, a već sada se zaprimaju predbilježbe zainteresiranih starijih osoba iz susjednih općina.

– Već od ovog tjedna svi umirovljenici mogu iskazati interes putem online prijavnica na mrežnim stranicama Općine Matulji kako bismo što prije sagledali interes. Svi koji prijavu žele ispuniti osobno mogu to učiniti svakog utorka od 10 do 12 sati u Udruzi umirovljenika ili u pisarnici na ulazu u Općinu Matulji, otkrila je Šebalj.

Osim u Matuljima i u Osijeku je nedavno organiziran poludnevni boravak. Za boravak je osiguran prostor u kojem se mogu koristiti računala, internet, televizija, a umirovljenici se mogu družiti, igrati razne društvene igre, čitati novine, a organizirani su i zdravstveni pregledi. Više smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap