Marić o mirovinama i gubicima mirovinskih fondova: To neka oni objasne

Josip Mihaljević
23. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ministar financija Zdravko Marić poručio je kako se neće ići u nižu stopu PDV-a na gorivo jer se iz tog poreza “financira niz izdataka”. Komentirao je i nadolazeću isplatu usklađenih mirovina, kao i relativno velike gubitke koje su unatrag mjesec dana zabilježili mirovinski fondovi.

Zdravko Marić (Snimak zaslona)

Ministar financija Zdravko Marić posjetio je jučerašnje HUP-ovo predstavljanje Druge nacionalne studije o stanju nefinacijskog izvješćivanja u RH gdje se dotaknuo i aktualnih tema, donosi Poslovni dnevnik.

drugi stup pad
Uskoro idete u mirovinu? Ruska invazija vam je "otopila" tisuće i tisuće kuna iz II. stupa

PDV na gorivo, kaže Marić, ne možemo smanjivati zbog europske direktive. Poručuje kako treba gledati širu sliku jer se tim porezom financira niz izdataka. Govorio je i o nižim cijenama benzina i dizela koje su osvanule ovoga utorka zbog nešto nižih cijena na globalnom tržištu.

Ministar se dotaknuo i mirovina. Po tko zna koji puta ponovio je kako isplata mirovina nije upitna, a u travnju će se isplatiti usklađene mirovine za 2,24 posto plus zaostaci za siječanj i veljaču. Upitan o relativno velikim gubicima mirovinskih fondova unatrag posljednjih mjesec dana (o kojima možete pročitati OVDJE), Marić je kazao kako bi najbolje bilo da mirovinci to objasne sami.

Marić o mirovinama i gubicima mirovinskih fondova: To neka oni objasne
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap