Mamić optužuje suce i odvjetnike: Čovjeku su na smrtnoj postelji oteli imovinu vrijednu 1,6 milijuna kuna

Josip Mihaljević
26. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić nezaustavljivo putem društvenih mreža objavljuje informacije o neobičnim poslovnim praksama pojedinih sudaca i državnih odvjetnika iz Osijeka. U najnovijim optužbama insinuira kako su putem ugovora o uzdržavanju umirućim pacijentima otuđivali nekretnine.

mamic suci

Foto: Unsplash/Facebook

Od kad je održao konferenciju za medije u Mostaru na kojoj je brutalno optužio pojedine osječke suce i odvjetnike, pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić ne prestaje putem društvenih mreža svom raspoloživom municijom “rokati” po ljudima koji su ga osudili. Pritom na svojoj službenoj Facebook stranici bilježi golem rast popularnosti i trenutačno ga prati 133 tisuće ljudi.

Tečaj €/kn: 7,53450

Mamić posljednjih dana objavljuje informacije o vrlo isplativom biznisu ugovora o uzdržavanju, a osječke suce i odvjetnike optužuje da su tom metodom starijim ljudima na samrti obećali uzdržavanje – ali u zamjenu za nekretnine. Ugovori o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju često su predatorski biznis, o čemu smo više puta pisali.

Optužio predsjednika Županijskog suda u Osijeku

Mamić je o ugovorima o uzdržavanju počeo pisati u srijedu. Tada je na Facebooku podijelio osmrtnicu Jelke Nemet koju potpisuje izvjesni “Zvonko s obitelji”. Mamić tvrdi da je gospođa Nemet bila korisnica usluge “pranja plahti i kuhanja” predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana.

ugovor o dosmrtnom
Preko usamljenih staraca do nekretnine: Dobre i loše strane ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

“U posjedu sam ekskluzivne dokumentacije kojom je sudac Vrban otuđio njene nekretnine, prije njene smrti, te tko su bili kupci što će biti posljednji čavao u lijesu karijere poštovanog suca. Ako bude uporan imam ih još 100. Danas želim samo da podijelite ovu osmrtnicu za koju je sudac “Zvonko s obitelji” dao nakon smrti poštovane gospođe i zapamtite datum njene smrti – 29. svibanj 2015. godine. U idućim danima objavljujem sve detalje nekretninskog biznisa Posmrtne Pripomoći Frutek i kako se osim krađom bogate naši suci”, napisao je Mamić.

Ispričavam se obitelji poštovane pokojne gospođe Nemet, nisam ništa do sada cenzurirao, no ovog puta sam odlučio…

Posted by Zdravko Mamić on Wednesday, 24 March 2021

Objavio kupoprodajni ugovor

Mamić je u četvrtak objavio dodatne informacije o spomenutom slučaju.

Štetni ugovori o uzdržavanju starijih: Zašto država odbija napraviti registar?

“Danas ekskluzivno objavljujem originalni ugovor prema kojem je sudac Frutek (Mamićev nadimak za Zvonka Vrbana, op.a.) za 60 000 eura prodao dio imovine gospođe Jelke Nemet obitelji Mihalj 4 godine prije smrti – 3. studenog 2011. godine.

Frutek je mislio da je pametan, pa je na ugovoru potpis gospođe Nemet, ali se zeznuo jer je nekretninu kupio njegov frend Mihalj, isti onaj koji će nekoliko godina kasnije sucu Fruteku platiti 550 000 eura za kriminalno stečen voćnjak. Predsjednik suda koji sklapa ugovore o doživotnom uzdržavanju i ne može dočekati da mu klijenti umru, pa rasprodaje imovinu za života, ovo je sjajno! Idemo dalje!”, napisao je Mamić na Facebooku.

Mamić je u objavi priložio i kupoprodajni ugovor.

“Sudac Vrban zašto je vaša štićenica na ugovor kojim ste njenu njivu prodali svom prijatelju Mihalju potpisana kao Jelica Nemet, ako se na osmrtnici koju ste by the way vi dali zove Jelka? Zašto osoba s tako vrijednom imovinom prodaje njivu u 78. godini vašem prijatelju? Gdje je završio novac ako se vi brinete o njoj i podmirujete troškove života? Zašto je izdana tabularna isprava prije isplate kupoprodajne cijene? Zašto još niste razriješeni s dužnosti? Zašto niste u pritvoru?”, objavio je Mamić dan kasnije.

Sudac Frutek Vrban zašto je vaša štićenica na ugovoru kojim ste njenu njivu prodali za 60 000 eura svom prijatelju…

Posted by Zdravko Mamić on Thursday, 25 March 2021

Prebacio fokus na državnog odvjetnika

Mamić je jučer počeo pisati o drugom slučaju spornih ugovora o uzdržavanju, ovoga puta u glavnoj ulozi spominje županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića. Njega i njegovu suprugu Jasminku Sinčić-Petričević, inače liječnicu i hematologinju u KBC Osijek, optužuje da su s pacijentom na samrti potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju. Pacijent je preminuo četiri mjeseca nakon sklapanja ugovora.

Sindikat i Matica umirovljenika: "Zaustavite lešinarski biznis iskorištavanja starijih osoba!"

“Tim potezom čovjeku na smrtnoj postelji su oteli stan vrijedan 1,2 milijuna kuna i poslovni prostor vrijedan 400 000 kuna. U ugovoru su napisali da su obje nekretnine vrijedne 300 00 kuna i prevarili državu za porez. Ukupno 1,6 milijuna kuna imovine za 4 mjeseca skrbi”, piše Mamić na Facebooku.

Zašto DORH ne radi svoj posao u Osijeku? Donosim ekskluzivno ugovore kojima županijski državni odvjetnik u Osijeku…

Posted by Zdravko Mamić on Thursday, 25 March 2021

Danas je imao još jednu objavu na tu temu, a otkrio je da je državni odvjetnik Davor Petričević šogor ministra Tomislava Ćorića.

“Đavolja liječnica i njen suprug županijski državni odvjetnik Davor Petričević čovjeku kojeg je ona trebala liječiti uzeli su stan od 254 kvadrata i poslovni prostor od 68 kvadrata u Osijeku. Osim što su za 1,6 milijuna kuna prevarili jadnika koji je umro 4 mjeseca kasnije, u ugovoru su prijavili ukupnu vrijednost imovine od 300 000 kuna kako bi prevarili državu za porez. Grubom računicom ispada da su kvadrat stambenog i poslovnog prostora u Osijeku procijenili na 150 €/m2. Fantastičan popust za lešinare”, napisao je Mamić na Facebooku.

Jeste li ga prije tri godine podržavali u kandidaturi za glavnog državnog odvjetnika iako ste znali kako je sa sestrom…

Posted by Zdravko Mamić on Friday, 26 March 2021

 

Mamić optužuje suce i odvjetnike: Čovjeku su na smrtnoj postelji oteli imovinu vrijednu 1,6 milijuna kuna
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap