Lov na glasove umirovljenika? Obećali im liftove i kraće čekanje na dom!

Jasmina Grgurić Zanze
31. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Da su umirovljenici najvjerniji, ali i najbrojniji glasači na izborima, pače ranoranioci na biralištima, dobro zna i Hrvoje Burić, kandidat za riječkog gradonačelnika. Nezavisna lista Bura svojim starijim sugrađanima obećava ugradnju dizala u zgrade, ali i nove smještajne kapacitete uz puno kraće čekanje na mjesto u domovima umirovljenika na razini županije.

Ilustracija Foto: J. Grgurić

Uoči nadolazećih lokalnih izbora, umirovljenici se iznova nalaze u fokusu predizbornih obećanja kao najbrojnije i najvjernije biračko tijelo. Zna to i Hrvoje Burić, kandidat za riječkog gradonačelnika koji je svojim starijim sugrađanima obećao liftove, nova mjesta u domovima za starije te puno brži smještaj u njima.

Tečaj €/kn: 7,53450

Predsjednik Bure uvjeren je da je moguće osigurati dom korisnicima uz maksimalan rok čekanja do dvije godine.

“Našim umirovljenicima treba osigurati dnevni boravak namijenjen za one koji nisu spremni za cjelodnevni smještaj. Tako bi se olakšale dnevne aktivnosti ukućana, jer bi se mogli posvetiti poslu znajući da su im najmiliji sigurni, a u dnevni boravak spada medicinska skrb, vježbe s fizioterapeutima i dnevni obroci” – rekao je za Novi list Burić.

Mnogi umirovljenici im se obraćaju zbog toga što dosta riječkih zgrada nema dizalo i zato će mi, kaže, omogućiti ugradnju dizala gdje je to moguće.

Kada je riječ o domovima za starije, kapacitete zajednički planiraju širiti u suradnji s Primorsko-goranskom županijom u kojoj je u lovu na funkciju za župana također Burin Josip Netretić.

Liste čekanja u domovima za starije: Evo kako se slažu i tko ima prednost!

“Osam godina je predugačak rok i kako sada stvari stoje, sretan je onaj koji uopće dođe na red putem redovnog upisa. Taj se problem ne rješava i ne postoji nikakva strategija kako bi se rok skratio. Posao Županije je upravljanje domovima za starije i zato je potrebno napraviti iskorake na tom području.

Zajedničkim djelovanjem Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije mogu se aktivirati gradske nekretnine kako bi se proširili kapaciteti domova. Novac ne bi trebao biti problem, jer se mogu za takve projekte povući europska sredstva” – izjavio je za Novi list Netretić.

Lov na glasove umirovljenika? Obećali im liftove i kraće čekanje na dom!
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap